2024-03-13
成日听人讲九龙城寨喺三不管嘅地方,听落都知道危险。估吾到今日来到天后,哩𠮶餐厅仲危险。面对呢度既打边炉美食,附近啲靓女,竟然变成不管仪态,不管减肥计划,同埋不管男友感受。无计,呢度装修打卡able,食材又好,真系管吾到咁多。🍖叫左咁多样,意想唔到嘅系,我地最中意食炸鱼片头,由于佢系即炸嘅关系,外面轻微沾上油份,而且热辣辣,点埋个泰式甜辣酱,好食到冇朋友。店员话可以用黎打边炉,最后你一旧我一旧,连放落汤底嘅机会都冇。🍖第二好味系海鲜,除左蛏子同元贝非常新鲜饱满之外,我地叫既卜卜蚬汤底,亦都应记一功。见住啲蚬煮好之后只只开口,就知道佢本身系几咁新鲜。而大量嘅蚬肉,就成就左非常鲜甜嘅汤底,用来渌蛏子同元贝,之后根本就唔使用咩调味料,如果真系想要调味,其实饮埋啖汤就系最好嘅配搭。🍖牛肉按我自己打边炉嘅惯例,主要就系食本地手切牛肉,同样地牛肉坑纹锁住汤汁,更加容易凸显牛肉鲜味。黎度更加厉害嘅放左大量嘅洋葱丝喺个碟面度,同洋葱去渌,洋葱嘅辛辣刺激左味蕾,而且连埋牛肉一齐咬,洋葱嘅汁液,加上汤底鲜味,完全升华左牛肉既味道。🍖有非常新鲜蔬菜,冰豆腐,同墨鱼滑,虽然我地两个人叫左咁多野食,但系竟然都食晒
🍖有非常新鲜蔬菜,冰豆腐,同墨鱼滑,虽然我地两个人叫左咁多野食,但系竟然都食晒。其实我地都变成三不管,食左先至讲。
✨️已故巨星罗文曾经讲过,不管你是姓什么,也不管你是何星座,佢都可以用好歌捉摸你心窝,依度全晚都播住陈慧琳,古巨基,郑秀文等经典歌曲,听到薛凯琪嘅奇洛李维斯的回信,差啲喊左出嚟,原来系因为洋葱吖!
真系肚腩同埋思想完全得到慰藉既一晚。