在屋苑 Facebook 群组见到 D2 Place Two 3/F 有新食肆开张,其中一间系以锯扒闻名的金凤。趁今日得闲,就同老婆去试下。先讲环境,其实店面积不算大。有啲枱仲横跨店内店外。但新装修完,都好企理下。我哋只系叫咗两样嘢。一个系带子 carbonara,另一个就系驰名的杂扒餐。顺带一提,新张期间送野饮。杂扒餐先上忌廉汤,卖相无特别,不过饮落偏咸。饮完汤就上什扒餐,个杂扒餐真系输人唔输阵,啲扒堆到成座山咁高。有猪扒、牛扒、鸡扒、火腿、香肠、薯格同埋翠玉瓜。 个人意见块牛扒“拿”得劲𠮶咗少少,其他扒都尚算可以,食完饱晒。至于我老婆𠮶个带子卡邦尼意粉,啲带子就好薄,一开二。 味道都系偏咸。总括来说,食物水准有再上升空间,期待下次再帮衬时可以改善食物偏咸的问题。

杂扒餐先上忌廉汤,卖相无特别,不过饮落偏咸。

2018-02-03