2017-05-05
大边炉-依家火锅店装潢、环境、座位都令人觉得好舒服,食火锅食得咁舒服都系第一次!-海鲜刺身拼盘($438)-有加拿大象拔蚌、𫠒红鱼刺身同带子刺身,象拔蚌食落好爽口,味道鲜甜,𫠒红鱼口感软熟,有鱼鲜味;带子好大粒,口感厚实,味道鲜甜!-冬瓜鲜鸡汤底($88)-夏日炎炎可以消下暑,汤底偏清淡,冇落太多嘅调味,用鸡去熬出嘅咸味同鲜味,入面仲有花胶添,真系要饮多两啖。-桶蚝($138)-一望就知又大又肥美啦,成只都涨卜卜,食落口感厚身,咬落就喷汁d蚝汁出黎,有好香嘅蚝再混集海水嘅鲜味,味道鲜甜!-手切肉眼边肥牛($258)-咬落好嫩口,味道冇牛嘅骚味,吞落口之后,口先散发一阵牛鲜味,质素非常好!-大边炉四式饺($72)-有鲜虾饺、苋菜带子饺、西洋菜饺同瑶柱菜肉饺,非常推介佢嘅苋菜带子饺,皮薄而馅料非常鲜甜,菜仲吸哂带子嘅鲜味,材料新鲜,口感爽脆;西洋菜饺入面都有只爽口弹牙嘅鲜虾,值得一试!瑶柱菜肉饺味道系好食,但相比之下就比较平庸!-
海鲜刺身拼盘($438)
冬瓜鲜鸡汤底($88)
桶蚝($138)
手切肉眼边肥牛($258)
大边炉四式饺($72)