2023-10-19 143 浏览
🌕Hello我系Moon🌕最近真系去咗好多唔同嘅地方,😏唔讲唔知原来启德都已经开咗一个新商场Airside,🤗入边都有唔少嘅嘢食,😗仲有唔同种类嘅款式!😛数下手指都有好耐冇食过烧肉,😆今次就一于试吓韩式烧肉 유명진의 육미정담 肉味情谈!😍虽然系新开张嘅餐厅,😏但系入边座无虚席,😋气氛好热闹店员服务态度都好有效率!🤗我哋就拣咗唔同嘅嘢食,☺️嘢食未嚟之前会先有前菜,😎今次我哋就拣咗黑毛和牛外群肉,一级五花肉,食堂猪皮,🥳韩式炒粉丝,石锅拌饭,😍另外仲嗌咗两杯梳打!😜第一件事,🤩我哋首先烧咗黑毛和牛外群肉先,🥰佢嘅色泽好靓脂肪唔算太多,😏食嘅系肉嘅香味,😌仲有好结实嘅肉质!😉一级五花肉同埋食堂猪皮,😝就会喺中间长方形板上边烧,😜店员建议我哋喺板上烧会令到去受热比较平均同埋会好食啲!🤓五花肉嘅油脂好香,捞饭食真系一流!😳猪皮口感软糯,😋仲有啲油脂甘香,😜越食越上瘾!😋淀粉质方面就唔少得韩式拌饭同埋韩式炒粉丝啦,😎石锅拌饭非常丰富,😏有牛肉海苔菠菜等等,🤓趁热捞匀佢就可以令到每粒米饭都充满石锅香味,😎底部仲会有饭焦!😤韩式炒粉丝,😳一样都有丰富嘅口感!🤭除咗有肉类,😏佢仲会有蛋丝、蔬菜🥬金针菇
🌕Hello我系Moon🌕

食堂猪皮

石锅拌饭

韩式炒粉丝,😳一样都有丰富嘅口感!🤭除咗有肉类,😏佢仲会有蛋丝、蔬菜🥬金针菇同埋芝麻粒,😎味道同口感都系咁丰富!🤓
韩式炒粉丝

饮品就系一人一杯,😝我就拣咗柑橘梳打,😗味道比较清新食烧肉嘅时候嗌番杯酸酸甜甜又清爽嘅饮品真系唔错㗎!😍
荔枝梳打
柑橘梳打

🌕最后MoonMoon好满意依间韩式烧肉店,因为佢哋嘅餐牌选择丰富,而且肉质都系高质素嘅,😏食烧肉嘅时候旁边总会有芝士同埋烘蛋,令到成餐烧肉更加满足,下次再食过!🌕
2023-09-28
$383.3 (晚餐)
食堂猪皮
韩式炒粉丝