2024-10-31 193 浏览
之前睇过有人介绍呢间炸鸡髀,话佢好好食!今日特登过嚟坚尼地城试吓,间舖头喺斜坡上面,由地铁站行上去,都几系嘢!终于去到舖头,发现呢间舖头好细,只提供外卖,老板一个人一脚踢,但系睇得出佢好用心制作,真系要支持一下年青人!由于系生炸嘅关系,嗌咗之后都要等10分钟先有得食,想食好嘢,冇办法!最后等咗10分钟,最后见到老细落啲椒盐落鸡髀度,之后就递俾我!终于有得食啦!真系好热!简直冇办法可以食,要摊冻一阵!先讲吓啲鸡肉,由于系生炸嘅关系,真系食到好多肉汁,一滴滴滴落去,而且个鸡皮好脆,佢系用好港式嘅腌料去腌呢只鸡髀,系得食得返细个嘅鸡髀味道,完全冇落其他辣粉同孜然粉!食得出港式嘅味道!我绝对可以咁讲,佢真系香港岛世一鸡髀!大家快啲嚟帮衬啦!
生炸鸡髀
生炸鸡髀