Book mark左呢间餐厅好耐,因为见到唔少食评话好味,加上价钱唔算贵,食物选择多,当中更有Fusion野,啱哂中意试新野嘅我。老实讲,平时GOOGLE评分无4,我系唔会食,但今次见呢间小店Openrice一面倒赞好,就比个机会佢,原来系个错误嘅决定😭。食左减肥餐3个星期,终于可以放纵一日,食番正常野,点知中哂伏!!! 😤嘥左我个咁难得嘅放纵机会😞一行四人,点左五样野,本身仲谂住叫多个炒饭,好彩当时打算食到一半睇有几饱再决定,如果唔系,又要夹硬食多一碟难食嘅野落肚😖。第一碟上枱----椒盐鲜鱿 $86呢个价钱嚟讲,份量几多😃,本身仲谂住好抵食,点知原来份量多先难顶…😅首先呢碟野温度只系暖,唔系即炸出嚟;第二根本就唔系鲜鱿,口感同味道都似水鱿,得个爽字,完全无鱿鱼味!!!😢 第三好厚粉;第四炸蒜系淋喺面,无一齐炒过,所以无椒盐、无蒜香、一定要点个淮盐,因为成旧野都无味!!😤 呢个系我食过最难食嘅椒盐鲜鱿!!第二碟------黄金桂花虾球 $108呢碟系人气推介,在场有唔少人食紧,所以温度系辣口嘅程度!!份量好多,有十几粒大大嘅虾球,而且卖相几靓,又有少少桂花瓣,感觉有番D希望。😏食完之

第一碟上枱----
椒盐鲜鱿 $86

第二碟------
黄金桂花虾球 $108
黄金桂花虾球

呢碟系人气推介,在场有唔少人食紧,所以温度系辣口嘅程度!!
黄金桂花虾球

食完之后,真系要赞下呢度嘅厨师😲点解十几粒咁大嘅虾仁,可以拿到得个爽字,完全无虾味?? 就连盐嘅调味都无,果下先犀利😒 完完全全系食紧一旧咸蛋黄味嘅爽口炸物,油腻感极高,油到反胃。🤢

第三碟-----
英式芥末牛柳粒 $118
英式芥末牛柳粒

呢个又系人气推介,经历左前两度菜,已经无任何期望😓
牛柳当然已经拿到完全无牛味,同埋好淋嘅口感啦,细尝之下仲会食到少少松肉粉嘅味道添,建议大家点多D芥末酱嚟食,咁就可以盖过怪味,同时亦要饮番多D水,因为真系好多味精😩。

第四碟------
深海墨汁海鲜面 $98
深海墨汁海鲜面

又系一度卖相吸引嘅食物,配料有海鲜味嘅带子3粒、好难食嘅爽大虾仁4只、得个爽字嘅无味鱿鱼;面系偏硬嘅扁意粉;墨汁唔腥,有落盐调味,所以个面食落比虾同鱿鱼好。

冰镇咕噜肉 $88
冰镇咕噜肉

又又又系人气推介,呢个𩠌系全晚最正常,份量亦系最少,肉得十几粒,唔明点解巴西猪肉可以卖咁贵🤔。

当晚全场爆满,更有外藉人士进膳,门外不时有客人等位;食物卖相吸引、选择多;上菜快,职员又勤力;餐厅环境光猛、企理;一切硬件都唔差,可惜,食物真系强差人意,真系好难食😫😫,我地几个番到屋企都不停饮水、话口渴。六个字评价呢间小店,「不可一,不可再」。

晚市收茶$5/位,无加一,接受电子付款。
2023-09-09