餐厅: Odelice! (蘭杜街)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2025-02-25 0 浏览
湾仔有吾少外国西式餐厅今日试左呢间我地拣左门口位有日光晒入黎好舒服本来想叫生牛肉他他牛角包店员话无哂牛肉他他用左三文鱼代替不过吾紧要既牛角包酥皮够酥脆,包住三文鱼口感丰富法式三文鱼酱 酸种面包三文鱼酱淋系酸种面包,味道鲜美浓郁,口感滑捋捋。呢个流心水牛芝士好正外层柔软,但内里会流心的芝士奶酪,夹埋沙律菜好好食。𥚃面有西班牙火腿,水蜜桃,火箭莱,点埋啲莓味醋汁清新解油腻。鲈鱼海鲜锅有黑青口有蚬,薯粒鲈鱼同埋其他海鲜煮埋一齐,全部的鲜味都逼哂入啲饭粒度,非常美味,鲈鱼嘅肉质够滑,青口都大大粒,有营养又丰富。我地拣左澳洲牛胸腹扒,牛扒要7成熟,牛的肉质较为结实。配菜有烧薯粒,火箭菜。佢嘅火箭菜加咗好多芝士粉同橄榄油,食落食入口咸香丰富。法国黑朱古力慕丝最后甜品叫咗朱古力mouse佢嘅慕丝有啲特别食落去咸咸地有啲似加咗拖肥入去好快我地都食哂成杯啦虽然朝早啱啱开舖冇乜人,但我哋离开嘅时候成间舖已经坐满外国人,我估呢度嘅菜式都正宗先吸引到咁人外国人帮衬。而且佢杯Cappuccino都好有惊喜上面有满满厚厚嘅泡沫但唧左酱饮落去非常厚实的咖啡。仲有饼干俾我食
湾仔有吾少外国西式餐厅
今日试左呢间

我地拣左门口位
有日光晒入黎好舒服

本来想叫生牛肉他他牛角包
店员话无哂牛肉他他
用左三文鱼代替
不过吾紧要既
牛角包酥皮够酥脆,包住三文鱼口感丰富

法式三文鱼酱 酸种面包
三文鱼酱淋系酸种面包,味道鲜美浓郁,口感滑捋捋。

呢个流心水牛芝士好正

外层柔软,但内里会流心的芝士奶酪,夹埋沙律菜好好食。

鲈鱼海鲜锅有黑青口
有蚬,薯粒

我地拣左澳洲牛胸腹扒,

法国黑朱古力慕丝

最后甜品叫咗朱古力mouse
佢嘅慕丝有啲特别
食落去咸咸地有啲似加咗拖肥入去
好快我地都食哂成杯啦

而且佢杯Cappuccino都好有惊喜
上面有满满厚厚嘅泡沫但唧左酱
饮落去非常厚实的咖啡。
仲有饼干俾我食