2016-08-06 287 浏览
经朋友介绍之下,走入呢间新餐厅试下,位置可能因为系后街,所以比较难发现了吧。一入门口有一道黑色的墙,用上粉笔画了一幅画上去,有别一般的泰国餐厅🇹🇭。老板介绍我地食佢地出名的生菜包,同猪手。生菜包嘅肉碎炒得松身但亦带有肉汁,有少碎的辛辣,叫人食得好惹味。食到一半,但生菜就食哂啦,唔梗要,可以向老板添加的。食泰式猪手🐷最怕就系佢好腻同有一团肥膏。望落的猪手非常有光泽布满浓浓的酱汁,一咬肉炆得好林,而且唔会好肥,而且佢附上泰式酸辣汁,可以蘸去一阵肥腻感。份外细心。女孩子又点可以唔食菜呢?叫了一道飞天通菜🌶🌶。点解叫飞天通菜?老板话因为比较辣,所以叫飞天,相信系辣到飞天的关系吧!好采我快都食得辣,所以我觉得Ok可以接受。😁

老板介绍我地食佢地出名的生菜包,同猪手。

食泰式猪手🐷最怕就系佢好腻同有一团肥膏。

泰式猪手
飞天通菜