2018-01-30 583 浏览
得个9度,要在旺角街头流连,真系好辛苦~要由七点几等到八点几,唔去行街睇衫就系去食野。旺角唔系我成日黎既地方,买衫又唔系我style,不如就去食嘢。唔太肚饿,小食就就啱胃口。今晚选择豆腐花加芝麻糊。姐姐一边勺一边话,师傅今日好似有D失手,太多水,姐姐勺左两碗水出黎先开始勺我碗豆腐花。勺完比我,满满的一碗,店方有立食区,有齐黄糖粉,姜汁,普通糖水比你落,企在街边食,风味十足。一边食一边听到店方录音广播,用非基因改造黄豆,豆腐花自家制,拒绝平家来货,豆浆每枝用半磅黄豆制作........如果真系咁,呢个价钱系良心价。讲返碗豆腐花,我觉得豆味可以再浓郁D,芝麻糊可以再少甜D,咁就更完美了。

芝麻糊豆腐花