2024-01-28 67 浏览
经过莆田见到佢哋做紧农历新年套餐,于是便和男朋友入去试吓先!新春如意2人套餐 ($998):🔸 鸿运发财鲍鱼捞起 🥢多款唔同材料组成七彩缤纷嘅新年食品,把多款材料捞匀大家拿起筷子捞起,寓意事业将愈捞愈旺,新一年愈加好运!🔸盘满钵满鲍鱼大虾盆菜2人份材料丰富,包括有鲍鱼、大瑶柱、海参、大虾碌🦐、圣子、大花菇、发菜、火腩、猪皮、猪手、芋头、鸡翼、爆浆鱼丸,每样材料都炆得好入味👍🏻🔸黑松露炒带子黑松露嘅香味配合带子嘅鲜味,再配合翠绿清爽嘅西兰花🔸妈祖平安面妈祖面系福建人嘅新年菜式,寓意著健康平安,里面的配菜包括有蛏子、炸紫菜、香菇、荷兰豆🫛、花生。面的底汤也一般都用蛏等食材熬成,独特的鲜美滋味🔸虫草花鱼镖蟹肉羹🥣汤羹鲜甜,稀稠度做得啱啱好,没有感觉太浆口,鱼鳔就是俗称的鱼泡,含有胶原蛋白质,软得来又有咬口,虫草花可以提高免疫力,再加埋蟹肉,汤羹口感层次丰富🔸桂圆银耳汤配莆田红团桂圆雪耳糖水,清甜又滋润,仲可以美颜呀!一个好似茶果嘅甜点,红色烟烟韧韧嘅糯米包住里面绿豆蓉,好意头之余又好味道!

新春如意2人套餐 ($998):

🔸 鸿运发财鲍鱼捞起 🥢

🔸盘满钵满鲍鱼大虾盆菜2人份

🔸黑松露炒带子
黑松露嘅香味配合带子嘅鲜味,再配合翠绿清爽嘅西兰花

🔸妈祖平安面

🔸虫草花鱼镖蟹肉羹🥣