2022-12-02
呢间连锁店嘅粥品出色 以前食过都印象深刻🍲 今次同屋企人嚟 除咗想再食呢个粥之外 仲想试下其他小菜麻辣小黄瓜呢个前菜相当有惊喜🥒 可以有啲辣油带嚟刺激感☺️ 陈醋春耳酸酸甜甜好开胃 一朵一朵少少兜住啲醋😌白灼猪肚粉肠呢度都有好多白灼小食可以选择 钟意食内脏嘅我哋就拣咗猪肚粉肠😉 白灼完口感仲好弹牙 加埋俾咗辣椒豉油我地 轻轻点一点已经好好食🤤驰名东江盐焗鸡半只完全俾佢张餐纸吸引咗🐥 鸡嘅份量都几多 本身鸡上嘅咸味已经足够𩠌饭 鸡肉嫩滑 唔会过生 惠州梅菜炆扣肉本身都好担心梅菜扣肉会好肥腻 但系呢度嘅扣肉半肥瘦 几均匀 上层近猪皮部分嘅肥膏入口即溶🤪重庆酸菜鱼呢个菜式同坊间嘅酸菜鱼唔同 呢度嘅酸菜鱼并唔系鱼片 而系原条䲝鱼上🐟 而且店员仲好识做 等我哋影完相打完卡之后 帮我哋将䲝鱼拎上碟度😗 等我哋方便食用 啲酸菜鱼底下仲有大量芽菜酸菜 味道都唔错㗎鱼汤海味粉丝杂菜煲入面有鱿鱼 虾干 底下仲有好多粉丝🫢 等我仲嗌咗四碗白饭 食完真系超级饱啊心肝宝贝粥呢个粥就系令我回味无穷嘅粥🙈 首先粥底好软绵 而且入面嘅材料好新鲜 有猪膶同带子🤤 猪膶同带子都唔会煮得过分硬 真系好推介呢碗粥白饭冇谂到一个
麻辣小黄瓜
心肝宝贝粥
白饭
冇谂到一个白饭份量都咁多 仲等我嗌咗四个🍚
苹果红茶一壶
呢壶苹果红茶味道香甜🍎 店员好殷勤咁加水 真系唔觉唔觉饮咗好多杯啊🍵
呢一餐真系好满足呀 猪鸡鱼菜样样都有☺️ 特别推介佢嘅心肝宝贝粥 材料新鲜 粥底软绵