2023-01-13
我同朋友都好钟意present好丰富嘅餐点,各色各样又健康嘅bowl应该系我近期嘅comfort food~呢间Poking系我公司附近,平时成日经过今日拉埋朋友会一会佢今次拣左Sweet up your life bowl同盐葱鳗鱼兰王蛋丼试试Poking都有搭配好嘅bowl,如果有选择困难症可以直接选择啊~我地今次叫咗Sweet up your life bowl,佢整个饭既配料都好丰富,首先有三文鱼,牛油果,新鲜芒果肉,青瓜,圆红萝卜仔铺满饭面🤤🤤芒果虽然唔系时令水果 但都果肉都好甜👍🏻整体嚟讲系唔错的~但略嫌寿司饭既酸味唔太够 如果落番多啲就刚刚好👍🏻同埋酱料方面,柚子醋同三文鱼既味道唔太夹🥲如果可以配其他比较浓味少少既酱就会比较适合啲👍🏻我地试埋佢地呢排做紧special menu鳗鱼系列嘅鸡扒鳗鱼丼,见到兰王两只字就好肤浅咁样加埋佢😂平时系donki见得多但唔舍得买,趁今次试下佢同普通蛋嘅分别~鸡扒烧得好香唔干身配埋佢地嘅盐葱酱有唔同层次感,鳗鱼油脂感唔错但份量偏少🥲🥲可能大旧啲/多一两旧就更好,兰王蛋香味浓就咁捞饭又得配埋盐葱酱仲得,佢地盐葱酱同出面普通姜葱唔同,无咁油又
我地试埋佢地呢排做紧special menu鳗鱼系列嘅鸡扒鳗鱼丼,见到兰王两只字就好肤浅咁样加埋佢😂平时系donki见得多但唔舍得买,趁今次试下佢同普通蛋嘅分别~鸡扒烧得好香唔干身配埋佢地嘅盐葱酱有唔同层次感,鳗鱼油脂感唔错但份量偏少🥲🥲可能大旧啲/多一两旧就更好,兰王蛋香味浓就咁捞饭又得配埋盐葱酱仲得,佢地盐葱酱同出面普通姜葱唔同,无咁油又无左唔少人唔like嘅姜之余多左盐酱吊味,有帮个饭画龙点晴左唔会太单调
佢地收铺前都仲好多外卖单,附近类似嘅选择其实唔少,仲可以咁多人选择证明味道真系几好~饭堂预定😉