2023-07-04
咁啱同友人去尖沙咀行街,路经柯士甸道,见到门口好多人排紧队,吸引到我嘅目光,就行去睇下,门口位置放咗架单车做摆设都几好特别,入到店内环境舒适,墙上画上可爱图案嘅壁画,感觉好似去咗沙滩餐牌上有齐6款指定嘅特选冲浪碗 (选择困难症适用😆),另一款就系自选冲浪碗,啱哂我呢啲咩都想拣嘅人,可以随意配搭款式友人拣咗款 [ 808 $128 ] 最顶带有满满咸香味嘅三文鱼籽及木鱼丝,仲有有新鲜肥美切粒吞拿鱼 (应该有腌过)、和式青葱、枝仁豆、切粒杂菌香菇,配山葵乳酪酱及芝麻,主食可以配一至两款,拣咗寿司饭 + 沙律菜,山葵乳酪酱口感不得了,顺口开胃微辣,带点攻鼻感,唔会话太辣,加埋啲青柠汁落去,捞埋一齐食,食落够清新,呢个配搭必食之选另外我就拣咗 [ Build Your Own Bowl $78 ],Main Protein 有4款,我就拣咗 [ 杂菌香菇 ],另外主食就拣咗沙律菜 + 珍珠糙米,配料有满满芝麻海带、酸萝卜 + 甜粟米,追加料拣咗口感软滑嘅 [ + 牛油果 $16 ],酱汁就拣咗蜜糖芥末酱,配菜有6款,可全要,又或者好似我咁,拣咗呢4款紫菜丝 + 木鱼丝 + 脆蒜 + 果仁;呢个
另外我就拣咗 [ Build Your Own Bowl $78 ],Main Protein 有4款,我就拣咗 [ 杂菌香菇 ],另外主食就拣咗沙律菜 + 珍珠糙米,配料有满满芝麻海带、酸萝卜 + 甜粟米,追加料拣咗口感软滑嘅 [ + 牛油果 $16 ],酱汁就拣咗蜜糖芥末酱,配菜有6款,可全要,又或者好似我咁,拣咗呢4款紫菜丝 + 木鱼丝 + 脆蒜 + 果仁;呢个自选配搭又真系几夹下,整体成碗够哂Fresh,足料超饱满
另外饮品就叫咗杯 [ 牛油果奶昔 $42 ] 牛油果味香,入口幼滑又creamy,味道唔会太甜,特别爱饮
Poke Go
尖沙咀漆咸道南81号南海大厦地下G号舖