2018-09-23
呢间唔系非一般既居酒屋咁简单,除左平时食开既鸡牛海鲜佢地有,各个好少有得食既猪部位佢地都有!对于内脏冇话好抗拒既我,再加一班勇于尝试同行友人,今晚就决定试下啲重口味野啦!猪喉软骨串 $28感觉好似鸡软骨,食落去阁阁声,钟意食鸡软骨既人都会好欣赏呢种口感七味猪心串 $34成世人第一次食,口感厚实弹牙猪大肠 $34烧得好冧,洗得干净,一路食一路都闻到好香既猪肠味飘出黎唔食内脏既人都唔洗惊冇野好食,话晒主打猪既餐厅,唔会净系食内脏既。露笋猪肉卷、蒜蕊猪肉卷 $32店员有介绍过下呢两款猪肉卷系用食粟米既猪整既,两串串烧都非常高质,外层系用好薄既猪肉包住,唔会太韧太老,烧到恰到好处,特别系露笋猪肉卷,啲露笋十级juicy,清新得黎唔惊肥腻。林擒红姜猪肉卷 $34呢款都好特别,又系第一次食既配搭,苹果个质感好新奇,唔系爽唔系平时食开果种,佢系粉得黎又有啲实,配埋猪肉好夹。烟熏猪腩 $128响普通居酒屋好少见,好香既烟熏味,似系厚切既烟肉咁,但肉质系更系有层次既版本,少少浓味,送啤酒一流。西班牙黑豚肩肉串 $38好juicy,肉质嫩到似食梗牛肉咁呀舞茸呢款菜式餐牌上系冇既,店员特登为我地推介,果然冇
猪喉软骨串 $28
七味猪心串 $34
成世人第一次食,口感厚实弹牙
猪大肠 $34
烧得好冧,洗得干净,一路食一路都闻到好香既猪肠味飘出黎
露笋猪肉卷、蒜蕊猪肉卷 $32
林擒红姜猪肉卷 $34
烟熏猪腩 $128
西班牙黑豚肩肉串 $38
好juicy,肉质嫩到似食梗牛肉咁呀
舞茸
呢款菜式餐牌上系冇既,店员特登为我地推介,果然冇介绍错!佢其实系一种菇黎,菇味好鲜,口感好复杂,上半部份似食梗菇,下半部份似椰菜花,罕见得黎好有趣!