2014-10-04 3304 浏览
多得CK, 今年我地又可以一齐去OP 哈佬喂喇!入去玩之前, 点都要打个厚底,但好可惜有朋友因工作未能一同参与, 只能共进午餐,所以佢建议到佢公司开餐!自己都系第一次到呢度食野咋!宏观餐厅内, 起码8成人系外藉人士, 顿然觉得自己高级左!点餐后, 侍应送上两份面包配上香草酱同黑醋, 真系好好食, 包外层好松脆, 入面咬落亦好结实, 唔同X心或圣X娜果D面包咁, 得一阵风, 唔饱肚. 赞!之后食物陆续上枱.头盘黎个咁清新的小食, 清清口腔, 上面芒果粒好甜, 配上虾肉同蔬菜瓜丝, 真系好夹! 外层米纸薄而软, 夹埋一齐食最好不过.本人黎讲, 已经好喜欢食意大利饭, 试完呢个之后真系忍唔住不停添! 用上不同烹调技巧煮菇, 有炸, 有煮, 令到食落有唔同的口感! 饭质也是我喜欢的硬度, 每粒米充满菇汁, 再赞!听闻系文华的特别精选, SET内有一碗汤, 加三款调味料, 虽然鸡好滑, 但味道唔深刻, 其实同外间食既海南鸡饭没有太大的分别, 只能话, 唔差!薄饼底薄得好似饼干一样, 加上上面有浓郁蕃茄酱及芝士, 无需太多配料, 也可以令你食过返寻味! 抵赞!因为本身钟意食茄汁, 所以我会私人加分
多得CK, 今年我地又可以一齐去OP 哈佬喂喇!
入去玩之前, 点都要打个厚底,
但好可惜有朋友因工作未能一同参与, 只能共进午餐,
所以佢建议到佢公司开餐!
自己都系第一次到呢度食野咋!
宏观餐厅内, 起码8成人系外藉人士,
顿然觉得自己高级左!
点餐后, 侍应送上两份面包

之后食物陆续上枱.
泰式香芒大虾米纸卷 ($168)
香草芝士忌廉磨菇意大利饭 ($278)
海南鸡饭
蕃茄水牛芝士薄饼
香蒜意式烟肉辣茄汁扁意粉 ($188)
因为本身钟意食茄汁, 所以我会私人加分俾佢, 味道尚可, 稳阵, 基本啦~
忘记名称, 本身为一款忌廉鱼柳饭, 可能我食得慢, 到我食既时候已经冻左, 所以可能会影响评价, 但其实味道亦不错喔!

整体上, 食物质素好高, 而且服务周到! 希望还有机会黎开餐啦~~
2014-09-27
泰式香芒大虾米纸卷 ($168)
香草芝士忌廉磨菇意大利饭 ($278)
蕃茄水牛芝士薄饼