2019-01-27
经过门口,见装修几靓,就入咗佢解决我嘅「午晚餐」,无错!我今日只系食咗早餐!所以好饿!估唔到粉岭都有如此企理的日式餐厅,除咗吧枱位置之外,亦有卡位可以选择,坐得舒舒服服!海胆鱼生丼(HKD92)~个丼件件刺身都好厚切同新鲜,尤其是海胆!呢个价钱食到呢个质素,真系有惊喜!牛油果软壳蟹卷(HKD64)~软壳蟹炸起果然好有气势!用软身嘅牛油果同寿司饭包住,一啖两个口感!大满足呀!碎葱吞拿鱼蓉军舰(HKD20)~啲吞拿鱼蓉多到就嚟涌出嚟喇!加埋香口嘅葱!好夹喔!海鲜烧饼(HKD46)~同样都系用一般汁酱,但有别于坊间嘅烧饼,佢系外层较为脆身!而内馅先系湿润啲!加埋海鲜嘅咬口!Yummy Yummy! 日式炒杂菜(HKD46 )~出街食嘢点都要叫返一碟菜balance吓!估唔到嘅系,佢<非~常~大~碟 >,好彩系佢炒得唔会太干身,而且配料很多,每次食到嘅配搭都有少许出入,口感亦然!同朋友倾倾吓计都可以食哂!2个人叫呢啲嘢!可算系豪点!重点系埋单加埋一只系HKD295, 我地食到哂呢啲嘢真系好犀利呀!豪叫豪食!咁先系人生嘛!