2016-03-03 612 浏览
o系唔开心既时候,系好应该对待自己好一d。近排俾人激亲又有好多野忧虑,所以好需要用食物去满足自己。和牛当然系选择,除左可以碌碌朋友既咭,又可以利用高级和牛肉去填补情感上既空洞!今之选择左和牛烧肉‧纯,佢其实就系尖东喷水池附近,希尔顿中心,好日式有私人空间一个个房倾计唔怕嘈到隔离房,就近3D博物馆个度!而且呢间和牛烧肉‧纯o系东京已经有好多年既历史,系属于日本全农企业,餐厅所有既牛都系和牛级,要符合特定资格先可以被发证明架!所以,呢度叫既和牛可以话系有品质保证,一分钱一分货,食完先知道真正和牛系点。加上,其实餐厅好有心,好多餐牌/资料提供俾客人去认识和有有关和牛既资讯,包括和牛既等级、进食方法、牛肉既分类等,同埋店员宦好细心有耐性介绍,真系又食又拎,获益良多。点菜后,店员便送上餐对沙律,简简单单,非常清新,几款沙律菜捞左醋同槛榄油,酸酸地好醒胃!苹果醋荔枝梳打$59店员推介既饮品,有酒精同无酒精既选择,带清清既荔枝味加埋易入口既醋,清新,有助减低肉类既肥腻感觉。真系只望全住呢个和牛拼盘,都已经心足,不往价钱都唔平,4款既肉分别用唔同器皿装住,更易记到,可以拣要烧汁或者盐。牛排肉系雪花较多
前菜沙律
苹果醋荔枝梳打
苹果醋荔枝梳打$59
和牛拼盘

牛排肉系雪花较多既一款,油脂香得黎带浓厚既牛味,入口即溶,系极品之选择!
特选日本产和牛牛排肉
呢个系我最爱之选,我觉得牛味最浓,而且最多汁!
日本产和牛上牛排肉
日本产和牛上牛排肉
呢个油脂香味较重!
日本产和牛肩眼盐烧
日本产和牛肩眼盐烧
脂肪较少,纹理较显眼,肉质柔软!
日本产猪五花腩肉
睇落个样好似肥牛,但系豚肉黎架,不过一D都唔肥!

开始烧啦!
酱汁
熟左可点既酱汁,当然第一啖食原汁原味,之后可以再点下酱汁,钟意带少少酸个酱,配浓味牛岩晒,柠檬系for牛舌!
特选日本产和牛牛排肉
牛味好浓,油脂香,真正嘅雪花牛,见到块肉嘅表面流出肉汁嘅时候,就系反转块肉嘅最佳时机! 由于
因为脂肪重,所以表面七成熟,入面烧到三成熟,已经可以即刻食架啦!!!!!

其实一间咁正宗既餐厅,叫边款牛都好正,样样都系超多肉汁,牛味重,正,仲有白饭任装TIM:)心情好番晒!

2016-03-02