2016-11-15 236 浏览
约埋三五知己又或者系猪朋狗友去得既地方多数都系落酒Bar, 我就今次提议想食下野饮下酒轻松下,其实系我之前一日饮完所以想休战至真,哈哈。我地就照旧去太子酒吧街揾地方,见到呢间几四正就坐低。前菜当然叫左小食,有炸鱿鱼圈,上台系成串企起度,有d感觉似长洲果支薯条。鱿鱼圈炸得香口兼弹牙,又够大份,抵食。今日我就饮左一款手工啤,我都吾知系咩味道,只系知道系有黑加伦子味既啤酒,味道似提子味既啤酒。跟住都系小食主角薯条,不过加左黑松露焗既,食法有d变化,有好香既松露味芳香扑鼻,又有芝士起面层,真系味道几浓厚。煎鹅肝就味道一流,话哂呢间系食法国菜,我地叫左两客惊吾够食,鹅肝外层香脆刚刚好,切开肉汁流出来,咬入口真系好味到无得弹,可惜再大份量d会再好味d呀仲有系烧猪手,呢度菜其实煮得好食都几难掌握,我见呢度系主打我就试试,又真系有惊喜。烧猪手外层系好脆既,里面切开完全吾会干,仲几有肉汁,相信时间掌握得几好。味道带些香辣味,因为有酱汁伴碟上,夹埋食好正。
。我地就照旧去太子酒吧街揾地方,见到呢间几四正就坐低。