2024-12-21
呢间济州烧肉食堂几近地铁站 又坐得几舒服 虽然系自己烧 但啲staff又helpful🫡menu仲有啲set有齐哂猪牛鸡+海鲜 样样都可以试齐!最欢喜系佢有炉边蛋🤤仲加咗泡菜粒!仲有芝士栗米🧀🌽超加分位!✢ 食堂牛肉盛合 $458简直系精选部位聚首一堂:和牛牛五花、外裙肉、牛小排、薄牛舌、韩牛前胸肉🙌🏿纹理都超靓der ✢ 韩式猪肋骨 $168唔系讲笑 有惊喜!不愧系济州食堂 猪肉是MVP🐖小妹帮大家证明🫡面头烧浓咗少少都唔怕!超~轻松的 剪开了啲肉一样咁好味😋唔洗沾任何酱料 本身佢已经腌得够出色!✢ 大八爪鱼 $98见识少之 真系未见过原只八爪鱼咁上比我地烧😱🐙staff好好人咁见我地夹起影哂相后 走黎帮我地剪好再烧👍🏿质感真系好爽口 烧耐啲仲收获到炭烧嘅口感🤪✢ 辣炒年糕 $98份量满多的!超烟韧der年糕 配上不可缺少嘅鱼糕 仲有半只蛋topping 系真系有点辣😂✢ 石头锅饭 $98韩式石头锅饭系我心中永远系无得输嘅😎事关啲杂菜+紫菜碎真系太吸引啦🤤仲有central粒灵魂窝蛋 jenggg! 捞匀途中望住咁丰盛嘅材料已经流哂口水 牛肉丝都唔少 趁热食是必须的!最后的饭焦都系重
✢ 食堂牛肉盛合 $458
✢ 韩式猪肋骨 $168
✢ 大八爪鱼 $98
✢ 辣炒年糕 $98
✢ 石头锅饭 $98
韩式石头锅饭系我心中永远系无得输嘅😎事关啲杂菜+紫菜碎真系太吸引啦🤤仲有central粒灵魂窝蛋 jenggg! 捞匀途中望住咁丰盛嘅材料已经流哂口水 牛肉丝都唔少 趁热食是必须的!最后的饭焦都系重点xd
✢ 热济州柚子蜜 $25
虽然话食烧肉 但呢个天气始终寒寒地 饮番杯柚子蜜暖暖身 润润喉一流!
✢ 荔枝梳打 $32
小妹同友人都不胜酒力😂唯有点拣soda! Vicky lucky地味道一啲都唔伏! 搞匀咗都唔会过甜 一啲都唔药水 两大粒荔枝都几新鲜😚