2012-11-01
新商场,食肆续一开,我就续一试,今次就去呢间饭店。主要都系被佢新店优惠$8/笼小笼包吸引。寻日同一时间8点几见无乜人,今日万圣节以为啲人出哂去玩无咁多人,事与愿违。等枱又等咗35MINS了。我哋好把握时间,等位时候已经睇哂MENU谂食乜,到有枱坐时即ORDER,个带位小姐都吓一跳话我哋谂得咁快先嚟个特价小笼包:皮厚汁少肉有渣真系好细碗,微辣无花生香,面质不够弹牙只系炸咗1边,真系求期咗啲啰!尚算香口,但不叫脆。呢碟一摆上枱油淋淋反哂光,菜多过肉,每片肥猪肉都有1CM脂肪层,味道尚可,但减肥既朋友唔啱食。呢个虽然系最健康既面食,但唔驶肉都无多旧嘛!!而且啲鸡肉真系碎到夹唔起。汤底偏咸,味精重。啲面条同担担面一样,都系太软,缺弹性。总结︰以佢既价钱,呢啲食物质素、份量真系需要大大改善。店员既工作效率亦虽然改善。新场新铺多客人理所当然,但啲店员明明见到你举手想叫佢哋,一、两个都扮见唔到,得闲先走过嚟问你要啲乜?坐我隔离枱个女人仲黑面,因为由我哋入座已经听见佢叫人埋单,有店员应咗佢啦,不过由我哋点哂菜、上咗3度菜、食紧,都未见有人拎单俾佢埋,所以见佢都好唔老脾,揾佢个女出气!
先嚟个特价小笼包: