2015-03-24 33 浏览
Phoenix Sweets早排收到Phoenix Sweets email invitation,系名店坊有间新分店,呢日行开铜锣湾就去试下啦!行到去,见到饼店以湖水绿为主色,整个感觉令人觉得舒适优雅。再睇睇cupcake,全部都好精致,色泽诱人,非常吸引!之后我就叫左两件cupcake。Berries Macaroon$45 (左)Cookies& Cream$35(右)Berries Macaroon个蛋糕有好浓郁朱古力味,口感松软湿润,牛油忌廉打得好幼滑,牛油味重但rasberry味较淡,Macaroon外层够酥脆,rasberry味都几突出!整体味道ok,卖相唔错,但价钱偏贵...$45一个cupcake...Cookies & Cream ($35)今次蛋糕比较松软,入面有牛油忌廉曲奇馅,但整个蛋糕味道偏甜,上面的牛油好重牛油味,但曲奇味较淡,上面插左粒迷你oreo作点睛之用,但食完感觉腻口。总结,味道都可以但价钱偏贵。---------------------Phoenix Sweets (铜锣湾)铜锣湾百德新街27-47号及记利佐治街11-19号名店坊地下K2号舖

Phoenix Sweets

Berries Macaroon$45 (左)
Cookies& Cream$35(右)
Cookies & Cream ($35)

总结,味道都可以但价钱偏贵。
---------------------
Phoenix Sweets (铜锣湾)
2015-03-23
外卖自取