喺大角咀行商场去奥运站既时候经过,点知见到贵缘喺到开左,之前红磡个间结业,得返港岛区先有,唔洗过海先食到,所以咁近更加唔可以放过。今次点左下面既菜式 招牌酸辣汤红薯粉$32 再自己拣𩠌,拣左中辣,猪软骨、卤水大肠、手打鱼腐跟玉泉西柚加$8呢到既薯粉口感好好,好有咬口同吸哂啲汁,个汤底好开胃,酸酸地食得多都唔会腻。我觉得猪软骨系必点,因为猪软骨既软骨部份好多,食落爽口,出而既猪软骨都比较实的的既,另外大肠都好入味同埋手打鱼腐吸哂啲汤汁。青花椒麻浓汤底米线 $34 再自己拣𩠌,拣左小辣、爽啲、鸡肉丝、螺旋藻跟Thai 全新正宗泰式奶茶加$12青花椒汤底喺出面既米线铺唔多有,所以一场黎到就拣青花椒汤,咸咸地带麻椒香味,小辣都唔会太辣口,如果平时唔食得辣但又想有小小辣味,呢个汤底绝对合适。而𩠌既份量一啲都唔小,有海量经典既鸡丝,而且鸡丝已经吸哂啲汤汁,好入味,另外海藻好爽口,一定要点呢个𩠌。麻辣猪肚丝 $32估唔到呢到既小食份量都唔少,超级多既猪肚丝,味道调教得岩岩好,香麻辣味。麻辣鲍片 $25想食啲出面米线店少有既小食,呢个饱片就最合适,厚度非常适中,而个麻辣汁带出鲍片既鲜味。如果住喺大角咀

今次点左下面既菜式

麻辣猪肚丝 $32

麻辣鲍片 $25

如果住喺大角咀同奥运呢头,突然又想食米线,而已想食啲特别既四川小食,呢间店就最好不过,地点又好方便,喺商场直接可以通到,唔洗大热天时喺出面揾想食既米线。
  • 猪软骨