2023-05-14 557 浏览
呢间位于沙田河畔嘅西餐家庭式小店,我同屋企人已经encore左好多次,真系好欣赏佢地嘅用心☺️头盘冇影到,有田螺紫薯酥皮 烟三文鱼 芝士迷你多士,可以拣沙律或者汤,沙律清新开胃仲有块西班牙火腿点缀。汤方面试过蘑菇汤,南瓜汤。蘑菇汤系好香好足料又creamy嘅蘑菇汤,南瓜汤就非常浓郁香滑,带出到南瓜嘅甜味。餐包系老板娘自家烘焙,非常有心又整得好味,用料好又低糖,食多几旧都唔罪恶🤣主菜方面我地今次食肉眼扒,西班牙黑毛猪鞍,软壳蟹意粉。肉眼扒系必食之选,4成熟嘅肉眼扒完全唔会靭,猪鞍一啲都唔「鞋」又juicy,软壳蟹意粉有惊喜,意粉系有特别炒过,好味!甜品系阿女嘅自家制,每次去都有新款,今次有巴斯克蛋糕同海盐焦糖芝士蛋糕又系惊喜之选,甜度适中又唔会太腻,细细件啱啱好!一如既往咁好食嘅焦糖炖蛋,系我家母亲大人最爱,香滑又带点肉桂味。木糠布甸入口即溶。日后都会继续多多支持!

日后都会继续多多支持!
自家烘焙餐包
肉眼扒