2018-01-15
又系放工之后去左金钟行下,行完懒得再去第2到食晚餐,所以选择留番系PP食。行左一个圈,嫌下面既餐厅实左太open,完全无左privacy,行行下最后都系去番Dalloyau!上次食完之后其实都会想再黎食过,因为味道真系好好,再加上选择好多,可以慢慢试哂佢。今次可能系圣诞新年假期之后既PP多番人,餐厅都多左好多客人,但系仍然可以俾到安静同私隐俾每一枱客人,值得一赞个环境设计事不宜迟,相机食先。一坐底由staff先介绍饮品,顺带一提,原来呢到宜家已经可以叫有酒精饮品由于当日冻冻地,所以我同朋友都拣左Tea...我叫左个Rose Tea,花味够浓,茶胆做得好细致,一点茶碎都唔会揾到朋友叫左个Yin Yang,味道十分特别,先有咖啡味后有浓浓既焦糖余韵。嗅觉好似饮既甜野咁,但系味觉话你知佢真系荼黎,喜欢茶既朋友可以一试,真系好特别!Duck Confit Opera试下新野食,内有鸭有mustard seed有avocado,口感十分之香滑!鸭肉香味好特出再加上内里甜甜既酱料加配,整个dish都好出色!再encore "Onion soup with cheese toast"呢个汤实在太好味
事不宜迟,相机食先。
由于当日冻冻地,所以我同朋友都拣左Tea...
La Vie en Rose Tea
Duck Confit Opera
Duck Confit Opera
Onion soup with Cheese Toast
Lobster Roll
Lobster Roll
Beef Tenderloin
Beef Ternderloin
上次食已经觉得好正,牛肉好soft,熟成度刚好,个pepper sauce好野味,今次仲要改善左Side dish!我要俾满分!
因为个肚仲有空间,所以再order多个Onion rings试下!
Onion rings
Molten Chocolate Cake
Molten Chocolate Cake
整体仍然十分之好!不论食物service环境都系正正!