2021-11-10
𝔻𝕚𝕟𝕟𝕖𝕣 𝕆𝕞𝕒𝕜𝕒𝕤𝕖 𝕄𝕠𝕠𝕟 $𝟙𝟝𝟠𝟘有前菜、刺生五款、御料理熟食、寿司十贯、汤、甜品。🔝前菜有粟米天妇罗波波、水云秋葵松叶蟹肉 、银杏、烤栗子等等。🔝首先店员会将态氮注入玻璃器皿内,然后师傅再用无毒番枧泡整个波波出嚟,个波一爆就会有烟雾散出嘅效果,系一个非常吸睛嘅打卡位🤭用肉质爽嫩嘅鲛鲽鱼包住海胆,味道相辅相成,令平淡嘅鲛鲽鱼变得更加鲜甜。🔝地金木鲷油份比普通金目鲷高,经过火炙后鱼油迫晒出嚟,入口更鲜更甜。🔝生蚝Size超大只仲好肥美,肉质爽口,海水味极重。🔝最底嘅三文鱼籽有淡淡清新柚子味,再配搭两款唔同嘅海胆,但海胆唔够鲜甜,唔太特出。🔝每年9-11月都系秋刀鱼嘅当造期,呢段时间肉质都非常肥美,油脂丰富,鱼味浓郁。🔝10月开始又系白子当造嘅季节🤩所以就开口问师傅今日有无白子食,最后师傅Free咗我哋一人一粒白子🥰好开心。白子口感绵密柔滑,入口即溶,味道丰厚。🔝一打开就闻到好香,有和牛片、日本慕容姑、红叶面根配面豉酱。▪️石恒鲷寿司 - 鱼肉质感爽口 ▪️岩手县石恒贝寿司 - 师傅拍打后收缩 条尾动L起来▪️富山湾小白虾寿司 - 要十几只小白虾先做到一件嘅寿司▪️深海池鱼配海胆寿
有前菜、刺生五款、御料理熟食、寿司十贯、汤、甜品。
🔝生蚝Size超大只仲好肥美,肉质爽口,海水味极重。
▪️石恒鲷寿司 - 鱼肉质感爽口
▪️𩽾𩾌鱼肝寿司配西瓜渍 - 味道浓郁 入口即溶 劲好食
▪️𫚕鱼寿司 - 油金鱼嘅大人版 油份高 肉质软腍
▪️大拖罗寿司 - 油脂满满入口溶化嘅拖罗
▪️海胆寿司 - 叠咗好多层嘅海胆 有视觉效果 但味道偏淡
好甜嘅番薯🍠青森苹果好爽脆。