餐厅: 太興 (鱷魚恤中心)
资讯:

餐厅: 太興 (鱷魚恤中心)
资讯:

2018-09-07 432 浏览
唔知食乜好,跟住放工人潮流左去 APM。行左一圈都冇心水,最后去左鳄鱼裇大厦的太兴,顺便探吓 my hero 。有新 menu 㖞,系食住瘦的减磅菜单,有 「招积鸡胸饭」即去皮鸡胸肉饭,「𠮩𠹌烧肉饭」即去皮烧肉饭,旁边仲计晒卡路里。可惜佢无论 idea 同相片都非常唔吸引,白雪雪冇颜色完全走晒汁。烧肉最好味的皮都冇,人生仲有乜意义?即系望返原本的餐牌算了,有返D色,肚饿的感觉返晒来。命中注定我瘦唔到了⋯⋯胡椒鱼肚鸡窝 $68香浓胡椒汤底,暖胃又醒神。配料多多,有鲜鸡、鱼肚、木耳、冬菇同红枣等等。都算足料架,$68 单锅,如果加埋冻饮品同饭加 $22, 即系实际要 $90。茶餐厅来讲已经系我可接受范围的上限了.....虾皇酱通菜鲜鱿 $60呢碟卖相一般的炒通菜,其实好香又辣辣地好惹味,D菜一住一住食到停唔口。可惜鱿鱼就一般啫,冇乜鲜味,擦胶 feel 。又系啰,转套餐要加 $22, 即变 $82..... 咪再加价啦跟餐冻奶茶 冻奶茶梗系饮冰镇啦, my hero 冇得输,浓滑好味,系香港的味道。可惜.... 上枱时胶盖面加左料,有好多点点的啡色物体。反覆观察下,估计系咖啡渣或者茶叶渣或
唔知食乜好,跟住放工人潮流左去 APM。

胡椒鱼肚鸡窝 $68

虾皇酱通菜鲜鱿 $60

跟餐冻奶茶
可惜.... 上枱时胶盖面加左料,有好多点点的啡色物体。反覆观察下,估计系咖啡渣或者茶叶渣或者系佢地D 朋友,总之应该冇伤害性的,所以照饮了,好彩有胶盖档住,但都希望餐厅可以注意吓。