喺大围超人气嘅打卡餐厅E For Egg,原来已经喺西环开咗分店😍呢日过嚟西环买野就顺便嚟潮圣吓✌🏻一入到去我地就拣咗坐好打卡able嘅tatami座位❤️🫖甜虾三文鱼籽茶渍丼 $72丼饭有粟米,脆脆,蛋丝,紫菜丝,葱等配料,食落口感非常丰富,加入茶后味道清香,最后捞埋三文鱼籽咸鲜味好突出👍🏻🥩黑椒牛舌定食 $78薄切黑椒牛舌口感较爽口唔会韧,配埋温泉蛋味道更丰富,仲有大量蛋丝同泡菜伴碟,送饭一流🍗日韩炸鸡拼盘 $68两款唔同风味炸鸡,各有特式,个人比较钟意韩式炸鸡因为酱汁味道好开胃😍🍞金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司 $108加芝士 $15呢个真系必食😍盒子吐司外脆内软,切开里面满布芝士,蛋,海鲜沙律,捞埋三文鱼籽一齐食口感丰富😍软壳蟹几大只,唔会炸到好干👍🏻🧇E FOR EGG芝士奶盖招牌窝夫 $88窝夫有两件,烘得外脆内软,面层芝士奶盖份量好多,味道好浓郁,中间藏住粒糯米糍,好有惊喜😍🧀雪の巴斯克软心芝士蛋糕 $62外面系层薄薄嘅麻糬皮,入面系质感比较轻盈嘅巴斯克软心芝士蛋糕,巴斯克芝士蛋糕味道浓郁,连埋麻糬皮一齐食感觉几特别👍🏻☕️招牌奶盖咖啡(热) $45卖相同招牌窝夫有d似😂

🫖甜虾三文鱼籽茶渍丼 $72

🥩黑椒牛舌定食 $78

🍗日韩炸鸡拼盘 $68

🍞金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司 $108
加芝士 $15

🧇E FOR EGG芝士奶盖招牌窝夫 $88

🧀雪の巴斯克软心芝士蛋糕 $62

☕️招牌奶盖咖啡(热) $45
卖相同招牌窝夫有d似😂奶盖咖啡搅匀饮落除咗系带点咸味嘅咖啡之外,仲带有微微酒味👍🏻

🥛竹炭黑芝麻鲜奶 $42
饮落芝麻味好香,同鲜奶味道非常夹