2022-05-19
积福街呢头不嬲出名多食肆同小店,呢一间系大围嘅西餐其实都开咗好耐,但一直都未试到佢🤣 今次终于的起心肝同朋友到访🤤 行入去好似入咗英伦风嘅酒吧咁,原来仲有两层劲大🤩 同朋友嗌咗啲嘢食share~新鲜青口配白酒忌廉汁(0.5kg) ($178) 白酒忌廉青口呢个组合真系can’t go wrong🤣 青口虽然唔系大只,但真系做到只只饱满,食落去好鲜甜🫶🏻 而且估唔到0.5kg都有成廿只咁多🤪 佢个忌廉汁仲有啲香草所以食落去唔会好腻仲有种好特别嘅香,真点齿颊留香~跟住冇谂过下一道黑松露野菌意大利饭 ($188) 咁大份😱食落去好creamy,而且有好多唔同种类嘅菇令个菇味丰富得嚟唔单一,加咗啲cheese令成个味道层次再升华🤍菇控表示好满意😋其实食到呢到已经饱咗8成,点知个墨西哥 Pizza ($168)份量一样咁惊人🍕仲要佢好似唔洗钱咁将劲多配料放满个pizza每一个角落,每一啖都可以食到馅料😛 而且有好多唔同海鲜,加埋牛油果、墨西哥辣椒仔个啲间中刺激下味蕾,不知不觉就食晒成个pizza🤤食完呢餐感觉自己好似参加咗一场味觉飨宴,虽然好饱但系好享受😚呢到要特别一赞店员嘅服务真心好殷勤,加埋
跟住冇谂过下一道黑松露野菌意大利饭 ($188) 咁大份😱
食完呢餐感觉自己好似参加咗一场味觉飨宴,虽然好饱但系好享受😚呢到要特别一赞店员嘅服务真心好殷勤,加埋佢成个酒吧风格装修,同朋友系到chill住咁过咗一晚🥳 可能定价睇落有少少贵,但以晚市,呢个份量同呢个味道,加埋环境同餐厅嘅氛围,个人觉得定价好合理,绝对推介大家到访😋
❃注意❃
话说佢哋个menu好似份报纸咁,我同朋友都睇唔出佢系一份menu仲问店员menu系边🫠大家千祈唔好好似我哋咁样衰🤫