家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
今日同朋友嚟呢咗呢到食日本野去呢啲咁有气氛嘅寿司店梗系叫返杯啤酒先呢款啤酒唔会太苦,啤酒花嘅味好香,加上系生啤饮落去真系好正好满足 如果钟意啤酒花味重啲既朋友可以试下食完刺身再饮个味会出好多 我哋叫咗个特选海鲜丼,贪佢刺身款式够多可以食试到多种唔同款式嘅嘅刺身佢个特选海鲜丼系set嚟,包咗沙津,日式炖蛋同埋味噌汤,佢个炖蛋好香蛋香,而且材料好足,味噌汤有种鲜甜嘅味道,而且味道比平时饮到嘅浓佢个丼饭真系超级大碗,啲刺身铺满晒个碗泻咁滞完全见唔到啲饭 份量亦好足,有赤虾三文鱼腩, 大拖罗,海胆三文鱼子,吞拿鱼同金鎗鱼蓉,三文鱼腩,左口鱼同赤贝,仲有几款我唔识嘅鱼大拖罗好肥美,入口即溶,鱼油香好重,超级正 赤虾好大只肥美鲜甜,海胆好鲜甜,佢吞拿鱼绝对比美系日本食到嘅质㩒,赤贝爽口新鲜 另外想提下佢啲wasabi, 佢系用新鲜嘅wasabi磨制,个种香味系用粉沟比唔到既炸蚝蚝味突出,炸浆亦唔太厚,好好食我以为寿司丼饭𠮶个海胆已经好鲜甜点知呢个重鲜甜,你食落去会feel到海胆嘅鲜味系口入面溶化,挥之不去,好香好正
今日同朋友嚟呢咗呢到食日本野

去呢啲咁有气氛嘅寿司店梗系叫返杯啤酒先

如果钟意啤酒花味重啲既朋友可以试下食完刺身再饮个味会出好多

特选海鲜丼

佢个丼饭真系超级大碗,啲刺身铺满晒个碗泻咁滞完全见唔到啲饭
大拖罗好肥美,入口即溶,鱼油香好重,超级
赤虾好大只肥美鲜甜,海胆好鲜甜
,佢吞拿鱼绝对比美系日本食到嘅质㩒,赤贝爽口新鲜

炸蚝

炸蚝蚝味突出,炸浆亦唔太厚,好好食

北海道海胆

2019-05-21