2021-11-02 191 浏览
祟日嘅我,最钟意就系食日本菜,一星期总会食一两餐,今日放假头号目标系要食寿司,约咗人喺尖沙咀拎嘢,顺便梗系喺尖沙咀食埋,路过金马伦道嘅神乐,见到佢嘅lunch set几抵食,重点系可以自选寿司,唔系全部set好晒,啱晒我。安排咗我坐吧枱,开心,可以睇住师傅一边整,坐低首先前菜有面豉汤同埋沙律,惊喜嘅位原来寿司系一件一件上,唔同坊间一次过上晒,呢个价钱呢个服务应该第二间揾唔到,师傅亦有逐件逐件讲解系什么寿司,我以为自己食紧OMAKASE 👍🏻▪️Lunch Set自选 8件 $158(包沙律及面豉汤)🍲面豉汤汤头浓郁,仲有大量油扬和豆腐,好饮🥗麻酱面沙律沙律菜一啲都唔马虎,有青瓜生菜蕃茄,分量重晤少,加埋佢哋自家制嘅麻酱,好开胃▪️所有寿司师傅已经调咗味,不用另外再加豉油,点少少Wasabi已经好好味🍣真调好新鲜,肉质清甜鲜美,必食推介✅🍣帆立贝肉质爽口回弹,味道一样咁新鲜🍣赤虾虾肉爽口弹牙,一流🍣火焰三文鱼经过炙烧过嘅三文鱼好肥美,生熟程度啱啱好,加上特制酱汁,好正🍣鳗鱼鳗鱼系烧到外层焦香,入口溶化𠮶种效果🍣蟹肉蟹膏军舰军舰另外一个重点系紫菜一定要脆,所以真系要再讲多一次,好欣赏佢系逐件逐

安排咗我坐吧枱,开心,可以睇住师傅一边整,

🍲面豉汤
汤头浓郁,仲有大量油扬和豆腐,好饮

🥗麻酱面沙律

🍣真调
好新鲜,肉质清甜鲜美,必食推介✅

🍣帆立贝
肉质爽口回弹,味道一样咁新鲜

🍣赤虾
虾肉爽口弹牙,一流

🍣火焰三文鱼

🍣鳗鱼
鳗鱼系烧到外层焦香,入口溶化𠮶种效果

🍣蟹肉蟹膏军舰
军舰另外一个重点系紫菜一定要脆,所以真系要再讲多一次,好欣赏佢系逐件逐件上枱,蟹膏非常鲜味加上一丝一丝嘅蟹肉😍

🍣三文鱼子军舰
三文鱼子最紧要系新鲜,睇相已经知道几咁新鲜,份量重多到满泻

🍣葱吞拿鱼腩军舰
呢个系我嘅至爱,三文鱼腩切得幼细内质肥美,加上葱花同埋芝麻,真系要食多两件先够💛

▪️整体黎讲,呢个质素,真系性价比超高,加上店员服务细心,时刻留意你几时需要添茶,收拾,值得一赞💛必须回访既寿司
2021-11-02
  • 真鲷