话说朋友话依间铁板烧唔错, 于是就一齐去啦,叫完野食,我谂住拎枝水放系台,执下袋,个极无礼貌既长发女侍应冲埋嚟话你唔可以系度饮水!我话我岩岩放系台面咋㖞,佢话如果你要饮,要比钱,因为佢呢度有水买系唔可以饮带黎既水!老实讲我梅酒都叫左两杯,而且我冇打算饮水樽入面既水丫!已经劲嬲因为佢态度好x差!条气唔顺,比我见到格离台家人有两个700ml 既水樽,我就叫个女侍应黎,我话点解佢地就可以放台面可以饮?个女侍应话因为佢既水系冇牌子,我真系笑咗喇,佢话佢冇权管人地,即系有牌子既水就唔可以,用水樽既水就可以?我话咁我搣左招纸啰!咁未冇问题啰?佢话我地睇个樽,出面买既就唔得,我系屋企斟架㖞d水!佢劲串话你冇其他嘢啦麻,我要招呼客人,咁叫你经理黎啰,佢话冇经理我地呢度!经理黎仲好笑话因为好多西客都偷偷地饮,佢地同事上过好多次劝告都唔听,我话咁其他客唔系我,你作为服务行业将其他客人既唔愉快经历投放系我身上面,你觉得咁样对我公平咩?当然最后都系废up, 因为讲完都系冇用!但大家真系冇必要贴纸受气,又唔系特别好食,野食又慢,又淡!

但大家真系冇必要贴纸受气,又唔系特别好食,野食又慢,又淡!
关东煮

2023-04-22