2022-05-08 280 浏览
半岛酒店The Lobby (尖沙咀)相信有好多长辈心目中都会有一颗好想去半岛酒店嘅心🥰我妈咪都唔例外于是今次我就带咗佢去尖沙咀半岛酒店食下午茶足足提早咗两个月网上预约下午茶餐$828/两位+10%首先可以喺好多款名茶之中各人拣选一款如果唔想饮茶嘅都可以饮咖啡我地就试咗两款香味茶分别系花香同异国香料两款味道都好香浓香料味同果香味都非常突出而食物方面包括有:❤️2件scone 配士多啤梨果酱同clotted cream松饼好松软而且有少少湿润入口唔会太干而且有好多提子干但食一件我已经好足够因为佢都好大件而味道亦唔算太特别❤️4件咸点-青瓜冻汤配烟熏三文鱼同三文鱼子味道好夹-青瓜三文治入口劲fresh-鸡肉挞配上芒果酱同样好清新,挞皮都好脆-烧牛肉迷你汉堡就唔太特别❤️4 件甜点-香蕉拖肥挞,朱古力皮超香浓,香蕉馅同拖肥酱味道劲夹,而且好有层次,系我最钟意嘅一件甜点-苹果蛋糕嘅苹果味就唔算突出,反而玉桂忌廉味嘅玉桂味就好突出,略嫌盖过咗其他嘅味道-柠檬奶油酥饼酸酸味味好开胃-雪梨酒果酱蛋糕我就太饱无食到,但我妈咪就话几好食😋整体黎讲我觉得食物方面味道唔算太特别都系中规中矩卖相亦都唔算特别精致但份
半岛酒店The Lobby (尖沙咀)

相信有好多长辈心目中都会有一颗好想去半岛酒店嘅心🥰

而味道亦唔算太特别

❤️4件咸点
-青瓜冻汤配烟熏三文鱼同三文鱼子味道好夹
-青瓜三文治入口劲fresh
-鸡肉挞配上芒果酱同样好清新,挞皮都好脆
-烧牛肉迷你汉堡就唔太特别

❤️4 件甜点
-柠檬奶油酥饼酸酸味味好开胃
-雪梨酒果酱蛋糕我就太饱无食到,但我妈咪就话几好食😋

整体黎讲我觉得食物方面味道唔算太特别
都系中规中矩