2022-09-14
呢间位于中环嘅《赏樱》,环境舒适,店员同师傅嘅服务一流,食材新鲜,而每一款菜式都系师傅嘅用心之作😌🌸晚市厨师发办有3款选择[寿司十贯]$1380,$1680 ,$1880我同朋友当晚都系拣咗花$1680✨前菜鱼干|鬼爪螺|黑梅贝|马粪海胆鬼爪螺鲜甜,黑梅贝肉质弹牙,马粪海胆卖相精致,要连埋汁一齐食✨刺身-池鱼面加咗新鲜嘅鱼松粉同金箔再配上海苔酱,口感层次丰富-北寄贝新鲜香甜,口感爽脆-帆立贝面头加咗师傅自家制嘅海胆粉,味道浓厚甘甜-面头筋子有淡淡嘅海洋咸香,入口后,鱼油渗出点点甜香再配搭下面嘅富山湾白虾,味道更独特✨一品料理北海道生蚝🦪配酸汁 ,再加咗柚子同梅酒,更加突出蚝嘅鲜味鲂𫚒鱼肉质扎实,味道清甜。松叶蟹冻满满蟹肉蟹膏连埋面头嘅马粪海胆,口感层次丰富。深海八爪鱼面头加咗淡雪盐,烟韧弹牙。牡丹虾刺身上加咗虾头膏,虾味浓郁,而时令秋刀鱼油脂丰厚,最后食埋高糖份嘅番茄加上岩盐,可以清一清味蕾✨手卷暂时系我食过最好味嘅手卷😍紫菜夹住火炙咗嘅中拖罗同加大拖罗再加埋黄豆紫菜,火炙后鱼油迫出,拖罗慢慢喺口中融化,油香味直冲味蕾,真系超正🤤✨鹿儿岛A4和牛A4和牛脂肪分布均匀,牛味浓郁🍣寿司六贯
🌸晚市厨师发办有3款选择
[寿司十贯]$1380,[花]$1680 ,[见]$1880
我同朋友当晚都系拣咗花$1680
✨前菜
鱼干|鬼爪螺|黑梅贝|马粪海胆
✨刺身
-池鱼面加咗新鲜嘅鱼松粉同金箔再配上海苔酱,口感层次丰富
-北寄贝新鲜香甜,口感爽脆
-帆立贝面头加咗师傅自家制嘅海胆粉,味道浓厚甘甜
✨一品料理
北海道生蚝🦪配酸汁 ,再加咗柚子同梅酒,更加突出蚝嘅鲜味
✨手卷
暂时系我食过最好味嘅手卷😍
✨鹿儿岛A4和牛
A4和牛脂肪分布均匀,牛味浓郁
🍣寿司六贯
-太刀鱼肉质肥美,鱼味浓郁
-北海道右口鱼上面鱼边下面肉身,肉质非常滑,鱼边油分更多,入口更见浓郁甘香
-金目鲷肉质细致鲜美,每条鱼边只能做4件寿司,而且要师傅刀工好,才能保留
-鲣鱼腩搭配酸面豉更突出鱼腩鲜嫩肥美
-吞拿鱼面猪登用咗日本生菜包住,肉质爽口有弹性
-北海道海胆用咗矶之雪兜代替紫菜,唔会好似紫菜咁快淋,海胆入口鲜甜
✨汤|甜品
-大虾面豉汤
蜜瓜入口即溶,甜味突出,而椰丝奶冻系自家制,奶冻香嫩幼滑,好滋味😋