2023-06-24 54 浏览
朋友约我买嘢又带我食好嘢,呢间有海景睇嘅烤鱼超正呀~我地叫左咕噜咕噜元气九宫格算,包左8样招牌前菜,我最钟意系牛舌、水晶肴肉、手拍青瓜、云耳等,味道唔错~睇menu金波罗酸辣味 + 魔鬼地狱味 (海鲈鱼) 系镇店之宝,二话不说朋友已经落咗order。我都未食过鸳鸯锅烤鱼,一边酸辣味之中食到菠萝,中和番麻辣感,味道层次系好特别~另外店员有讲过呢个魔鬼地狱辣味由印度辣椒同中国辣椒等煮成,辣度真系相当之高而又带点平时煮𩠌个种辣椒香,麻到痺~烤鱼汤底咁正我地都有叫多几样火锅料,肥牛卷算ok,期间我发现D𩠌菜名真系好得意,三国演义 - 即系墨鱼滑,南瓜味、波菜味同原味,好得意~有个甜品系有桂花冰粉、四川小食糍粑同时令甜点,一客有几款甜品咁几著数咁,份量够二人,味道清甜,都ok,「咕噜咕噜围炉肆甜」个名好可爱~~食咁辣嘅嘢唔饮野真系唔掂,好在呢度啲饮品份量够大同几fresh,所以都解渴。「自柑堕乐」岩哂我个friend,酸酸甜甜~我饮嘅菠萝Me有蜜瓜香嘅汽水,带少少菠萝味,饮落轻身~呢度一边睇海景一边饮野系几好feel~
咕噜咕噜元气九宫格
朋友约我买嘢又带我食好嘢,呢间有海景睇嘅烤鱼超正呀~

金波罗酸辣味 + 魔鬼地狱味 (海鲈鱼)

雪花肥牛卷
三国演义

自柑堕乐、菠萝Me

咕噜咕噜元气九宫格
金波罗酸辣味 + 魔鬼地狱味 (海鲈鱼)
雪花肥牛卷
三国演义