2018-10-20 472 浏览
喺facebook嘅大埔group见到有人介绍呢间餐厅,$88一个海胆饭,起初抱住一个贪小便宜嘅心态试下,讲真而家去茶记普通食个炒饭都要$60!我跟住大埔group个post叫左个海胆饭,猪鞍,同一个黑松露薯条!海胆饭一上台,真系冇揸流滩,我真系唔知佢有冇得赚,但话之佢,份量坚足,味道好!另外叫左个猪鞍,因朋友钟意,但自己本身少食猪,唔识评论,不过朋友十分欣赏,肉质系几嫩滑嘅!最后个薯条,真系真系坚唔错,薯条相对比麦记𠮶啲粗身,薯味超浓,加上芝士焗,配杯啤酒真系绝!间舖唯一一个缺点系人手不足,我当日去都有约8成入座,上菜较慢,但环境尚算舒适,服务良好,我本身又住大埔,系一间绝对值得支持嘅小店!
2018-10-19