2022-10-13
极尚大喜屋的意思 ,应该是极高尚的大喜吧。 人一世物一世, 最值得喜的事情, 应该是随心所欲, 一个人的时候, 总想放任 一下,放题就是最好的放任行为。 228 蚊的放题 ,竟然是清酒任饮, 十二点食到三点, 这么放任的放题 ,绝对不能错过。坐低扫码点菜, 一口气将喜欢的食物点个遍, 不放题也不知道自己原来好大食,🤫 可以将十几二十种食物 ,一餐 放晒落肚 ,有啲仲要叫多一次, 确实有点惊人。 点完餐 ,就去到自助区斟一壶 热嘅清酒 ,攞一啲小食 ,然之后返返座位 ,慢慢品酒 ,食餐前小吃 ,耐心等待我点嘅大餐。😋一杯暖暖嘅清酒, 令到一个人独处嘅时候 ,都唔会孤独 ,仲觉得好温暖 ,加埋精致嘅餐前小食, 酸姜荞头和枝豆, 令到我胃口大开 ,放题开始。🏃♀️营养学家教落 ,用餐要先食蔬果 ,然之后再到肉食 ,所以我先食烧菠萝, 新鲜嘅菠萝 ,香甜多汁 ,越食越开胃。跟住就到刺身系列, 有超大只嘅带子,赤虾 ,肥美嘅油甘鱼, 海胆, 带子容寿司 ,软壳蟹卷 ,龙虾沙律 ,极尽海产之鲜味。 熟食方面 ,我就叫咗黑椒蜜汁一口牛, 烧青鱼 , 黄金局开边虾 ,脆爆鳝球,冻虾和蛤,仲有极尚花胶盛
跟住就到刺身系列, 有超大只嘅带子,赤虾 ,肥美嘅油甘鱼, 海胆, 带子容寿司 ,软壳蟹卷 ,龙虾沙律 ,极尽海产之鲜味。 熟食方面 ,我就叫咗黑椒蜜汁一口牛, 烧青鱼 , 黄金局开边虾 ,脆爆鳝球,冻虾和蛤,仲有极尚花胶盛宴, 营养丰富到爆灯。😘😘
饮饱酒 ,食足海鲜, 最后就要放慢动作, 饮杯煎茶 ,好好回味 ,认真反省, 仲有乜嘢未食 ,仲有乜嘢想试嘅未试 ,不过已经饱到唔旭得 ,下次再嚟过。😜