2024-07-26
FD话要食火锅放题,会拣嘅一定要拣牛站。旺角哩间劲full,唔想排队,一定要提早book好位啦。药膳牛骨汤,打边炉前要先饮碗汤。落咗大量药材同牛骨煲制,饮落汤底回甘伴有浓郁药膳香。珍珠奶茶,虽然牛站清酒等饮品任饮,不过佢嘅珍珠奶茶系我最爱,奶味浓郁丝滑,珍珠Q弹。麻辣小龙虾,前菜极其丰富,其中小龙虾必食。小龙虾麻辣惹味,虾肉鲜甜。SRF美国极黑牛,第一波叫咗数款肉类同海鲜。SRF美国极黑牛肥瘦相间,雪花分明。微烫10秒已经可以食,入口软嫩,好重奶香味。花雕醉鸡翼,预先用花雕酒研制过,入口花雕浓郁,肉质紧实。烧乳鸽皇,乳鸽火候不错,皮脆肉仲好juice,好味。台湾水莲,出面柜台提供大量火锅配料,台湾水莲比较少见,食落脆口鲜甜。哈根达斯,食得再饱都要食埋D甜品。台湾芋圆同伯爵茶布丁必选,芋圆Q弹,布丁入口即化。哈根达斯奶味香浓,食多几杯已经回本。
花雕醉鸡翼,预先用花雕酒研制过,入口花雕浓郁,肉质紧实。
烧乳鸽皇,乳鸽火候不错,皮脆肉仲好juice,好味。
台湾水莲,出面柜台提供大量 火锅配料,台湾水莲比较少见,食落脆口鲜甜。
哈根达斯,食得再饱都要食埋D 甜品。台湾芋圆同伯爵茶布丁必选,芋圆Q弹,布丁入口即化。哈根达斯奶味香浓,食多几杯已经回本。