2022-05-21
今次好好彩抢到KKday $180外卖自取京式片皮鸭套装(weekend)。之前都有见到呢个优惠,但一迅即逝。今次一见到,即刻落单🤣🦆片皮鸭约24片 套餐包括京式手工烤饼18块、京葱条、青瓜条及山楂条。因为餐厅地点在黄埔,拎到返屋企时已经冻咗,应该唔系片皮鸭最好食嘅时机。如果翻热返效果应该更好。片皮鸭酱汁偏咸, 唔好点太多。食到一半已经觉得不够青瓜条和山楂条,因为烤饼唔够,所以一块烤饼要包两片鸭,再加上偏咸嘅酱汁,会有啲济,需要多啲青瓜和山楂条中和一下。招牌枣皇糕 4件店员叮嘱要返屋企整返热,数过有三层,偏薄和细旧🙈 味道系唔错唔会过甜👍🏼环境:3.5/5有酒店嘅光环,入到去似普通酒楼。但只系喺门口拎外卖,可能睇唔到入边有海景嘅位置,不够全面。服务:3.5/5本身预约咗15:00拎,但大约13:00打去问可唔可以迟d拎。职员好好可以俾我哋17:00前拎。大约四点去到,等咗九个字觉得唔系好对路。问一问职员,之后等多5分钟就可以拎(怀疑漏咗我哋张单🙈)。食物:3.5/5感觉质素一般🙈 以一只鸭计,份量较少。之前食过另一间片皮鸭店外卖,保温措施做得更好,例如用锡纸袋去保温。如果多啲refre
🦆片皮鸭约24片
招牌枣皇糕 4件
环境:3.5/5
服务:3.5/5
食物:3.5/5
感觉质素一般🙈 以一只鸭计,份量较少。之前食过另一间片皮鸭店外卖,保温措施做得更好,例如用锡纸袋去保温。如果多啲refreshing 嘅配料会更好。
Revisit: NO