好耐之前已经听过呢间良心串烧店好高质,但长期多人排队,次次都食唔到🫣 前排早咗收工,终于食到☺️ 佢嘅串烧分有唔同style,港式、西式、日式、仲有佢嘅自家产品等等😋 即刻睇下👇🏻🔸 鸡皮墨鱼滑 $38 推❗️呢个系佢嘅自家制菜式,好新奇,第一次食🤣 而不嬲唔好鸡皮嘅我竟然觉得好好食!脆脆哋嘅鸡皮包住爽口弹牙嘅墨鱼滑,非常夹,创新得嚟又好味😋🔸 焦糖青苹果鹅肝多士 $88 推❗️呢个应该系呢度嘅名物,见到每枱都有嗌,虽然有啲贵,但真系冇嗌错! 鹅肝大大块,满满嘅油脂好香,再配上焦糖化嘅青苹果,口感一软一硬,超级正😍🔸 提灯 $38第一次试提灯,佢系鸡嘅输卵管,口感较烟韧,顶顶仲有未生成蛋壳嘅蛋黄部分,蛋味劲浓郁,外型亦十分得意🤣 而且好矜贵,每只鸡只有一串咋,未试过嘅都可以试试佢😳🔸 厚切盐烧牛舌腩 $48牛舌都几厚身,嫩口得嚟但又带少少爽口,烧得啱啱好,简简单单咁加上黑椒同柠檬汁,惹味满分😋🔸 汁烧免治鸡肉软骨棒(付月见) $38通常去食居酒屋/串烧都会嗌嘅菜式!口感几唔错,软骨多少少会再好啲,同埋用上日本鸡蛋,蛋味劲香,不过加埋成个酱汁就偏咸少少🤏🔸 盐烧A4宫崎和牛 $58 推❗️

🔸 鸡皮墨鱼滑 $38 推❗️

🔸 焦糖青苹果鹅肝多士 $88 推❗️

🔸 提灯 $38

🔸 厚切盐烧牛舌腩 $48

🔸 汁烧免治鸡肉软骨棒(付月见) $38

🔸 盐烧A4宫崎和牛 $58 推❗️

真系一分钱一分货,呢个和牛真系好好食🤤 牛味浓郁,肉质好嫩,而且油脂分泌刚好,食落充满油香但又唔会太油腻,推荐👍🏻

🔸 惹味咸蛋黄猪大肠 $24

一见到呢个菜式名,就知道佢系自家制嘅烧物!从来冇谂过两样咁邪恶嘅嘢,竟然可以combine埋一齐变成终极邪恶体😈 虽然佢够晒恶,但真系好惹味!咸蛋黄系流沙texture,猪大肠烧得好香口,不过唔建议食太多,因为食耐咗都会有少少腻🫣

🔸 牛油果豚肉卷 $28

又一特别之作!竟然牛油果都拎去烧,而烧过之后嘅牛油果有啲太腍,不过个味都唔错,再加上章鱼烧嘅酱汁同面头嘅紫菜碎,有少少好似食紧章鱼烧咁🤣

🔸 孜然烧蒜茸茄子 $36 推❗️

不嬲都冇话劲好烧茄子,不过一场嚟到就试吓佢,估唔到又有惊喜收获!呢到烧到劲腍,蒜茸又落到好足,每条茄子肉都好入味好正😍

🔸 盐烧椰菜仔 $20

椰菜仔平时都好少食,今次仲要系烧嘅,当然要嗌下!骤眼睇烧得㶶咗少少,不过好钟意个口感,好爽口,都唔错!

🔸 盐烧白鳝 $48

又一串烧至爱,白鳝爽口弹牙,几鲜味😋 但稍嫌烧得有啲太干身🤔

🔸 明太子淮山烧 $26

明太子控应该好钟意😳 明太子铺满咗淮山片,咸咸香香再配上清清哋嘅淮山,好夹好惹味🤤

🔸 蜜糖烧菠萝 $18

菠萝烧到好吸引,面头搽上蜜糖,所以外皮好脆,内里又好多汁好甜,一啲渣都冇,好高质👍🏻

🔸 牛油蜜糖日本蕃薯条 $38

又一邪恶之选!望住一大块牛油系热辣辣嘅蕃薯条上面溶化,有种治愈嘅感觉!牛油蜜糖嘅配搭咁经典,点会唔好食😝

🔸 明太子烧饭团 $38

最后一道菜式以烧饭团作结,又系拣咗明太子味🤤 饭团要自己包上紫菜,饭团烧到有少少饭焦,再夹埋超脆嘅紫菜,超夹😋

🔸 七宝生啤 $48

生啤依家做紧买一送一优惠!同一大班friend一齐食嘢吹水,嗌佢就啱哂😎

总括而言,呢间串烧店真系好唔错😌 佢嘅串烧配搭咩种类都有,仲有啲好有创意嘅,好似咸蛋黄猪大肠同鸡皮墨鱼滑咁😝 面且价钱合理,绝对值得一试!