2022-08-05 46 浏览
跟住姐姐们又有好嘢食,今次我哋去咗铜锣湾食火锅,超值六人餐,$1488 套餐价钱包括茶位、酱料及加一服务费,最怕好多食肆加加下要俾多近$100,全包宴最货真价实,先赞!睇个餐牌真系好多嘢食,完全唔使担心唔够饱,食完之后觉得又新鲜又足料,今晚大家尽兴,食到抱住个肚走,哈哈,又要减肥啰!咁即系有咩食,点咗蕃茄薯仔猪骨汤及大鱼头豆腐汤底,两款都可以先饮碗汤,真材实料煲,饮完唔会口干,冇乜油唔怕饮。肚饿了,树记紫菜响铃卷、炸鱼皮、炸酿油炸鬼先吃。之后大擦本色极品手切牛及西班牙黑毛猪,两个都机设,非常齐整,灼一会食得,非常嫩。另一重点在特上海鲜拼盘,有鲍鱼、虾、蚬蟹,鲜味十足。肉仲有花雕鸡半只,几香,金牌四宝丸、云吞、鱼皮饺新鲜做,馅足。冰豆腐、粉丝、稻庭乌冬吸汤汁之后极好吃。田园杂菜篮有生菜、小棠菜、金菇、冬菇。两壸甘笋汁竹蔗水够饮。

肚饿了,树记紫菜响铃卷、炸鱼皮、炸酿油炸鬼先吃。

另一重点在特上海鲜拼盘,有鲍鱼、虾、蚬蟹,鲜味十足。

田园杂菜篮有生菜、小棠菜、金菇、冬菇。

两壸甘笋汁竹蔗水够饮。