2022-05-02
包系我至爱,咩包我都钟意食。我家老板见到有人介绍屯门区有间越南法包,当然要带我去试吓啦。去到见到已经有一埋人在铺前面,心谂唔系挂咁多人嘅,会唔会等好耐呢但都黎到无理由唔试吓啦!这店没有堂食,只有外卖。本来想食春卷,点知今日卖晒,咁我哋就叫左「越南鸡肉法包、香茅猪肉法包、鸡扒饭同香茅猪扒捞檬,冻咖啡+薄荷叶青柠梳打」外卖回家。两款越南法包,卖相相当吸引,脆卜卜嘅包面唔会好似一般法包咁食到上颚损晒,脆而松软包入面有大量红白萝卜丝,两款嘅肉都好软熟,香茅猪肉比鸡肉野味好多,两个包嘅馅料相当鼎诚。鸡扒饭原来有只煎蛋🍳,满满嘅鸡扒加上煎蛋饭,睇到都相当满足。香茅猪扒檬一样相当大盒,份量相当多,猪扒仲切碎上,食起来非常方便,可惜…..可能店舖太忙,竟然比漏咗檬粉嘅酸汁,捞檬变左干檬失色越南咖啡非常好饮,而这杯薄荷叶青檬梳打又无左块薄荷叶,最后又变左一杯梳打水虽然第一次食,店舖有少少甩漏,但食完已经想食第二次,因为个法包真系好好食又好抵食未够一星期已心痒痒又再食第二次,今次终于食到春卷第二次就食左春卷檬粉、香茅猪扒饭、猪肉同牛肉法包加越南咖啡。原来春卷真系好好食嫁,大条又脆今次檬粉无漏酸汁喇法包试左
未够一星期已心痒痒又再食第二次,今次终于食到春卷
原来春卷真系好好食嫁,大条又脆
今次檬粉无漏酸汁喇
法包试左三款,暂时都觉得最好食嘅系猪肉法包
两次嘅饭嘅卖相都唔一样,唔知是否两个唔同厨师嘅出品呢
但整体系