餐厅: 杣‧YASHIMA
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-06-06 48 浏览
终于嚟食到呢间心心念念嘅厨师发办😍门口已经好有日本风味入边嘅装修都好高级晚餐有两个套餐可以选择一个$1980/ 位一个 $2680/ 位我哋选择咗$1980套餐首先师傅俾咗前菜我哋分别系白芦笋 萤光鱿鱼 油菜心 同埋水云当中嘅萤光鱿鱼超级有惊喜 食落去系好多膏 估唔到细细条都有咁嘅效果 证明食材相当新鲜👍🏻跟住喺四款刺身分别系真鲷、平贝配海胆汁、深海池鱼同埋手目当中最有惊喜嘅系手目 师傅将两块吞拿鱼夹埋一齐 一块系吞拿鱼赤身 另一块系烧过嘅拖罗 两个与加埋紫菜放入口 完全震惊咗我嘅味蕾😍😍😍😍跟住就系煮物 - 慢煮𩽾𩾌鱼肝暖暖哋入口即溶 又系一大惊喜慢煮就系食得出当中嘅小心思终于进入寿司部份当日嘅寿司有七款金鲷、赤贝、鸟贝、小肌鱼、昆布鲭鱼、赤海胆同埋拖罗每一款都令人垂涎三尺 最出色嘅当然系赤海胆同埋拖罗拖罗完全一啲筋都冇入口即溶 赤海胆非常浓郁 份量一啲都唔少最后师傅送上佢哋自家制嘅玉子烧好惊叹佢哋嘅玉子烧竟然好似蛋糕咁😍但系师傅话完全冇落面粉😍最后就系静冈嘅温室蜜瓜超级无敌甜入口即溶呢餐厨师发办每一道菜都非常对得住佢嘅价钱努力返工,下次一定会再返嚟食😆
终于嚟食到呢间心心念念嘅厨师发办😍
我哋选择咗$1980套餐

首先师傅俾咗前菜我哋
分别系白芦笋 萤光鱿鱼 油菜心 同埋水云

跟住喺四款刺身
分别系真鲷、平贝配海胆汁、深海池鱼同埋手目

跟住就系煮物 - 慢煮𩽾𩾌鱼肝
暖暖哋入口即溶 又系一大惊喜
慢煮就系食得出当中嘅小心思

终于进入寿司部份
当日嘅寿司有七款
金鲷、赤贝、鸟贝、小肌鱼、昆布鲭鱼、赤海胆同埋拖罗
每一款都令人垂涎三尺 最出色嘅当然系赤海胆同埋拖罗
拖罗完全一啲筋都冇入口即溶
赤海胆非常浓郁 份量一啲都唔少

最后师傅送上佢哋自家制嘅玉子烧
好惊叹佢哋嘅玉子烧竟然好似蛋糕咁😍但系师傅话完全冇落面粉😍
最后就系静冈嘅温室蜜瓜
超级无敌甜入口即溶
呢餐厨师发办每一道菜都非常对得住佢嘅价钱
努力返工,下次一定会再返嚟食😆