2020-05-25 96 浏览
远征天水围,拣左间唔错又方便的日本餐厅,轻铁颂富站行入T town都唔难揾周末lunch hour出面冇人排,唔洗等位就入到去,店员帮我地量个体温消个毒就入得去,原来入面都几大,可以座到好多枱,而且入面其实系几乎满座。环境都几干净,而且布置几靓入门口Cashier 有得拎口罩袋呢张系过左lunch hour啲人走哂先影,布置得好靓啰,同埋好似做紧promotion,好多灯灯挂喺上面好有气氛有lunch set同散叫menu..超多野可以拣...前菜寿司串烧炸物锅物甜品饮品酒类乜都有,睇到眼花花,样样都好吸引小家嘅我见到散叫餐牌要加一,问店员得知原来午市时间全部免加一,GoodLunch set - 芝士汉堡扒咖喱饭73蚊唔算平亦唔算贵,但份量完全系超值很大份,有如中式碟头饭份量,如果唔大食,两个女仔食一个饭都绝对够饱,大食嘅应该好满足,系日式咖喱汁,甜甜的咖喱加芝士冇得输,汁都足够,唔会食到最尾唔够汁,饭系珍珠米,唔会焗到好干身,有三块厚身汉堡扒,汉堡扒𥚃有洋葱粒,有咬口另跟四宝野菜沙律、日式茶碗蒸蛋(超滑有蛋香,好似食紧布甸)、面豉汤、甜品(朱古力雪米磁)串烧走地鸡胸三角软骨鸡肉嫩,

入门口Cashier 有得拎口罩袋

芝士汉堡扒咖喱饭

Lunch set - 芝士汉堡扒咖喱饭
73蚊唔算平亦唔算贵,但份量完全系超值

另跟四宝

串烧走地鸡胸三角软骨
鸡肉嫩,唔会烧得干身,三角软骨十分脆口,口感十分丰富,配上烧汁

牛油果软壳蟹反卷
软壳蟹炸得好脆口,牛油果盖上寿司,清新d,配蟹子同沙律酱令口感更丰富,成个配搭好夹

芝士辣肉酱焗原条茄子
烧得唔干身,超juice茄子肉又淋,配上芝士辣肉酱,十分惹味,微辣,朋友唔食得辣都接受到觉得唔错

餐牌上仲有好多都好似好好食,下次入天水围可以encore,住附近嘅一定要试!!
2020-05-23
午餐