2019-04-17
一直都喜欢食tapas, 细细份可以试好多样。之前经过呢间EL CORDE, 睇门面觉得好似好贵。但其实价钱非常合理。一星期帮衬左2次lunch, 抵到无朋友,令我忍吾住写食评。一般尖沙咀区食tapas都要 50。60蚊份。呢度lunch set有 78/108蚊。包餐汤/沙律, tapas 可以4选2。包餐饮/甜品 。抵到爆因为去左2次。所以试哂78/108蚊的lunch set, 仲叫左3款a la carte (极吾建议有lunch set时叫 a la carte, 因为甘样太吾抵。因请朋友食饭先叫。叫完我觉得自己超猪)lunch set南瓜汤, 几creamy78 蚊lunch set 的 4款tapas1. 传统蕃茄煮猪肉丸。蕃茄味几浓。但吾太特别。要4选2时我吾会选它。2. (左)炸火腿丸。外面脆口里面creamy。好好味。(右)柠檬鱿鱼圈 (a la carte, 好似 80+蚊。我本身系dogdog好钟意咬口野:但呢个价钱吾太抵)[3. 秘制鹌鹑腿配黑松露酱 (呢个好好味尤其垫底的chestnut mushroom:眼见好多人选呢个tapas。劲推介)[4. 蘑菇西班
lunch set南瓜汤, 几creamy
78 蚊lunch set 的 4款tapas
4. 蘑菇西班牙奄列 (呢个整得好好。切开仲有少少蛋汁流出。吾干。里面有好多薯仔。选呢个tapas吾使惊自己吾饱)
108蚊 lunch set 的tapas
1. mini腊肉肠芝士汉堡 (我comment吾到因为我吾食牛。朋友仔选左。我又没留意一啖咬左。所以成旧吐出吾知乜味)
2. 蟹肉西班牙奄列。
卖相同蘑菇西班牙奄列系一模一样。我自己觉平d (78蚊set)既蘑菇奄列仲好食d, 因为有蟹肉的(108蚊set)反而焗得较干同㶶。
A la carte的鲜蕃茄蓉焗法包 (18蚊。味道好好。蕃茄蓉配薄多士味道好夹)
a la carte 的露笋火腿配温泉蛋
(好似68蚊)味道good 架。但露笋一开2太孤寒喇。露笋切左一半所以煮到有少少overcooked
lunch set 甜品churro with nutella 即炸的churro配榛子酱。好好食。当当都lam lam脷食2份都厌少
复活节期间午餐仲有8折。反而a la carte 要收足正价。食左2餐lunch。分别140蚊同370蚊。觉得叫lunch set最抵吃。但未必个个可以lunch去试。平心而论A la carte的餐牌价钱亦好合理。比尖沙咀区抵好多。我迟d就朋友仔会再去食晚餐。肯定到时一定猛讲:lunch 最抵