2021-08-26 126 浏览
而家冇得去旅行,其实去吓长洲都真系几放松。之前疫情严重嘅时候,个个都话长洲多人过旺角🙈☀️长洲除咗鱼蛋同埋芒果糯米糍,我谂海鲜就一定系必食之选。所以今次就介绍大家一间好抵食既海鲜餐厅,大家可以按人数拣选唔同套餐😋价钱由$168开始,真系超抵食👍🏻☀️今次我地两个人食就拣左个$308套餐,可以自选三款海鲜、一款小菜另加油菜😋开头谂住餐厅都系比番2人份量细细碟,点知份量系大大碟🙊🎈椒盐濑尿虾虽然濑尿虾唔系大大只,不过胜在椒盐好香口惹味,咁多只我地两个人食晒仲吮埋手指😋😋🎈蒜蓉蒸扇贝蒸扇贝又系卖飞佛,粉丝索晒蒜蓉嘅香味,不过就略嫌熟咗少少😛🎈豉椒炒蛏子炒得够香又够味,最紧要系冇沙👍🏻🎈生炒排骨咕噜肉同生炒骨,我都偏向钟意食生炒骨,因为通常排骨d肉香d🤣🤣🎈腐乳炒通菜本来谂住油菜都系餐厅求其炒碟,点知有几款菜可以拣,仲可以拣点煮👍🏻👍🏻黄昏时间望住日落食海鲜真系好叹😌😌(不过千祈唔好谂星期一又要返工🙈)
☀️
☀️

🎈椒盐濑尿虾
椒盐濑尿虾

🎈蒜蓉蒸扇贝
蒸扇贝又系卖飞佛,粉丝索晒蒜蓉嘅香味,不过就略嫌熟咗少少😛
蒜蓉蒸扇贝

🎈豉椒炒蛏子
炒得够香又够味,最紧要系冇沙👍🏻
豉椒炒蛏子

🎈生炒排骨
生炒排骨

🎈腐乳炒通菜
腐乳炒通菜

黄昏时间望住日落食海鲜真系好叹😌😌
(不过千祈唔好谂星期一又要返工🙈)
2021-08-22
椒盐濑尿虾