2019-09-04 41 浏览
朋友介绍位于湾仔QRE Plaza 26楼 既set dinner好抵食, 今日同男朋友一齐放假紧系要佢同我去食啦😁一踏出䢂门, 从餐厅既格局、气氛感觉到好高档好有情调, 座位亦唔会太多, 非常宽敞舒适😌Special Set ($288 per person)呢到既上菜次序同节奏值得一赞👍🏾, 当我地食完沙律先会上前菜, 当我地食完前菜先会上汤, 当我地饮完汤先会上主菜, 当我地食完主菜先会上甜品, 时间非常紧贴, 唔会要等好耐, D野食又唔会整定冻哂, 非常贴心周到😍🥗沙律 – 时令野菜沙律多款唔同既沙律菜配上胡麻酱, 好香好食, 面头仲加左D蟹籽, 令口感更丰富前菜 – 刺身三款三文鱼肥美, 带子鲜甜, 🐙八爪鱼弹牙前菜 – 空运即开生蚝2只好新鲜, 好肥美, 餐厅仲好贴心预先起出蚝肉汤类 – 新鲜䲞鱼汤伴鲜蚬超级超级鲜甜味, 连平时唔钟意饮鱼汤既男朋友都赞不绝口, 鱼味劲浓郁, 少少腥都冇主菜 – a) 🦀活鲜蟹鲍鱼汁焗饭呢只肉蟹霸气十足, 好大只, 完全盖住D饭, (平时系屋企男朋友宁愿唔食都唔会拆蟹, 得我自己慢慢拆慢慢食, 今晚两小子一齐拆蟹一齐食, 觉得好浪漫好
朋友介绍位于湾仔QRE Plaza 26楼 [Misu Seafood Cuisine] 既set dinner好抵食, 今日同男朋友一齐放假紧系要佢同我去食啦😁

Special Set ($288 per person)

🥗沙律 – 时令野菜沙律

前菜 – 刺身三款

三文鱼肥美, 带子鲜甜, 🐙八爪鱼弹牙

前菜 – 空运即开生蚝2只

好新鲜, 好肥美, 餐厅仲好贴心预先起出蚝肉

汤类 – 新鲜䲞鱼汤伴鲜蚬
新鲜䲞鱼汤伴鲜蚬

主菜 – a) 🦀活鲜蟹鲍鱼汁焗饭

呢只肉蟹霸气十足, 好大只, 完全盖住D饭, (平时系屋企男朋友宁愿唔食都唔会拆蟹, 得我自己慢慢拆慢慢食, 今晚两小子一齐拆蟹一齐食, 觉得好浪漫好有情趣哈哈💑)

啖啖吸收左香甜鲍鱼汁同鲜蟹肉汁精华既饭, 滋味无比, 底部略带点饭焦, 口感有层次🤤

甜品 – 是日甜品
 热情果雪芭

以清新芳香既热情果雪芭作结, 好满足🥰

非常多谢推介 [Misu Seafood Cuisine] 比我既朋友, 价钱唔算贵, 环境同食物质素好, 超值!👍🏾
2019-09-01
新鲜䲞鱼汤伴鲜蚬