2024-08-12
📍🇭🇰 丰信饺子店.一出太子地铁站,行五分钟都唔驶,就会见到一间舖头小小的,但成日经过见到呢间饺子店全天候都好多人排队,心谂究竟有咩咁吸引到咁多人来呢?.今日终于有时间来试试佢!傍晚早少少的晚餐时间,人较少容易入座,但坐坐下一过六点又开始大排长龙啦,要拎筹先入得!.今次我们试左几份招牌饺子🥟,估唔到饺子都可以整到咁多口味和咁出色!.📌 咖喱椰菜鲜肉饺 {HK$44/7只}- 转煎饺底加$2,饺子大大只又足料,咖喱椰菜鲜肉煎饺的咖喱味很浓香而不辣,煎得惹味香口!.📌 芝士粟米鲜肉饺升级邪恶金沙饺 {HK$62/7只} 🤩🤩🤩- 呢个升级左的煎饺配上金沙咸蛋黄酱,加埋招牌芝士粟米猪肉馅,外脆内拉丝,食到拇指竖起👍🏻,不自觉地一件接一件。.📌 双拼(另加$2):韭菜鲜肉饺并小棠菜鲜肉饺 {HK$57/10只}- 呢款我们选择汤煮饺子,原来他们是用椰子海带鲜鸡猪骨浓汤流出汤底再放入饺子,汤底好浓,提升水煮饺子的层次!.估唔到他们将饺子的口感升华,煎煮都整得咁出色👍🏻👍🏻🤤 怪不得咁多人,食完下次都再返来食!听讲而家装修紧旁边间舖,将会面积再加
今日终于有时间来试试佢!
📌 咖喱椰菜鲜肉饺 {HK$44/7只}
估唔到他们将饺子的口感升华,煎煮都整得咁出色👍🏻👍🏻🤤 怪不得咁多人,食完下次都再返来食!听讲而家装修紧旁边间舖,将会面积再加大,期待新面貌!