La Parrilla Steakhouse

2024-03-18 70 浏览
白色情人节前夕,特意带我嘅好闺蜜嚟食好西。呢间餐厅系佢想食好耐,听讲呢度嘅牛扒真系好好味,趁住呢一个咁浪漫嘅节日,一于同佢嚟浪漫下。呢度地方唔大,但系装修同环境都有一种浪漫嘅情调,加埋呢个昏暗嘅灯光,真系好岩模住酒杯底倾心事。然后我地坐近佢个半开放式厨房,靓仔厨师劲好笑容,然后佢呢度主要系处理牛扒,所以超香。佢呢度嘅法包会放左喺烧牛嘅炉上面烘住,所以上台时会暖暖地,而台面本身只有橄榄油,要醋嘅话要问职员拎。而橄榄油加醋同法包系绝配,超好食。包皮系硬左啲,但里面都系软熟烟韧。Starter我地叫左个鱼子酱牛肉他他,佢跟嘅系蒜香多士。呢个牛肉牛味唔会好浓,所以唔会盖过其他味道,系一个几好嘅头盘。然后我地叫左一个封门柳,呢个道真系好重牛味,好香。我地叫左medium,见到上嚟嘅色泽好嫩,当然食落都好腍好滑。因为佢系铁板上,唔想佢过左火就要快啲食啦。佢跟左6款酱俾你点,但其实本身都洒左盐,就咁食已经好好味。而6款酱包括有蒜香牛油,BBQ酱,黄芥末。钟意清新啲就可以点另外三款,我自己最钟意薄荷叶呢个,好香好清新。另外一个主菜我地拣左八爪鱼,佢个八爪鱼都好好味,弹牙得嚟又腍身。底下果啲唔系薯蓉而系

Starter我地叫左个鱼子酱牛肉他他,佢跟嘅系蒜香多士。

然后我地叫左一个封门柳,呢个道真系好重牛味,好香。

另外一个主菜我地拣左八爪鱼,佢个八爪鱼都好好味,弹牙得嚟又腍身。底下果啲唔系薯蓉而系豆蓉,所以呢个真系点食都唔会肥。

两个人再叫埋两杯白酒,呢款白酒味道会酸小小,果味重啲,都唔错。咁嘅价钱两个人庆祝而言,绝对可以encore。

2024-03-13