2018-12-09 109 浏览
系粉岭做野揾左下野食,见到商场边位有间水户日式料理店。见到入面都几多食客。于是决定入去试一试。Lunch set价钱都几好,而且有唔少菜式选择。仲有不同种类既鱼生丼可以选择。点了9. 「水户鱼生丼」有三文鱼、白身鱼、带子、蟹子、海胆、吞拿鱼、八爪鱼同埋赤身。仲附送沙律、前菜同味噌汤。睇落真系好丰富。味噌汤入面加了红金荀,感觉有点不搭。不过好在沙律都颇新鲜,几好味。---刺身丼真系超丰富,而且件件都系厚切。味道新鲜有鲜味。呑拿鱼食落亦唔会有腥味。👍🏻带子大大粒,食落几鲜甜。三文鱼入口即溶,即时超厚切。好好味呀。白身鱼系出面既刺身丼好少会有。食落爽口有少少嚼头。几特别。仲点了串烧盛盒。牛柳粒烧得几香,而且调味适中。牛舌可以再厚少少,口感会更丰富。水户的刺身真系几唔错,大大件超抵食。而且午餐价钱几抵。行开可以再食。👍🏻😊

---

刺身丼真系超丰富,而且件件都系厚切。味道新鲜有鲜味。

呑拿鱼食落亦唔会有腥味。👍🏻

带子大大粒,食落几鲜甜。

三文鱼入口即溶,即时超厚切。好好味呀。

白身鱼系出面既刺身丼好少会有。食落爽口有少少嚼头。几特别。

仲点了串烧盛盒。