2024-06-05
🥞超吸睛 麻糬Pancake塔🍓隐世轻食cafe ☕️🐭 米奇老猪Vol. 484 🐷[The Third]呢间小店喺街道嘅角落 都几隐蔽面积较细 有几张望bar/街嘅高凳而另外两张普通二人台就排放得颇近有轻微压迫感咁啱隔离台嘅客人系咁向住我地咳🫠所以火速食完就急急脚走.🐖🐖 《Strawberry Bubblegum》🐖🐖 🛑8.3/10🛑💰$92💰卖相超级打卡able 📷一切开见到三层pancakes热到冒烟 热香饼本体唔算湿润但配埋舖面嘅雪糕就啱啱好仲有冰火交融嘅效果 🧊🔥夹层有天然甜嘅士多啤梨厚身嘅麻糬烟韧 仲有拉丝超吸引😍然后按自己喜好点枫糖浆同果jam伴碟嘅仲有水果粒粒同粟米脆片所以成件事口感层次系好丰富嘅👍🏻.🐖🐖 《Dirty》🐖🐖 🛑8/10🛑💰$34💰牛奶略显薄身 但都顺滑嘅~.❣️🐭总评分🐷❣️味道:8.2/10 服务:7.8/10环境:7/10CP值:✴️ 中 ✴️ENCORE:🤔.自费️⭕/试食.📍The Third📍元朗建德街69号大福大厦地下1-B号舖.#米奇老猪_元朗区#米奇老猪_窝夫班㦸#米奇老猪_麻糬#米奇老猪_cafe#thethird #元朗美食 #元朗ca
🐭 米奇老猪Vol. 484 🐷
伴碟嘅仲有水果粒粒同粟米脆片
所以成件事口感层次系好丰富嘅👍🏻
🐖🐖 《Dirty》🐖🐖
🛑8/10🛑💰$34💰
牛奶略显薄身 但都顺滑嘅~
❣️🐭总评分🐷❣️
#米奇老猪_元朗区
#米奇老猪_窝夫班㦸
#米奇老猪_麻糬
#米奇老猪_cafe
#thethird #元朗美食 #元朗cafe #元朗餐厅 #元朗好去处 #麻糬 #麻薯 #热香饼 #枫糖 #班戟 #松饼 #奶盖 #麻糬蛋糕 #士多啤梨 #自家烘焙 #mcgriddle #雪糕 #香港甜品 #香港cafe #香港雪糕 #香港咖啡 #香港咖啡店 #流心 #巴斯克芝士蛋糕 #可丽露 #巴斯克